Disiplinler Arası ve Ceza Hukuku Boyutlarıyla Uyuşturucu Madde Bağımlılığı ve Ticaretiyle Mücadele Yrd. Doç. Dr. Hasan Sınar  - Kitap
Disiplinler Arası ve Ceza Hukuku Boyutlarıyla

Uyuşturucu Madde Bağımlılığı ve Ticaretiyle Mücadele

1. Baskı, 
Aralık 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
181
Barkod:
9786058444331
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
30,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Hukuk Fakültesinin hazırlattığı bu eser, 7 Nisan 2015 tarihinde düzenlenen "DİSİPLİNLER ARASI VE CEZA HUKUKU BOYUTLARIYLA UYUŞTURUCU MADDE BAĞIMLILIĞI VE TİCARETİYLE MÜCADELE" Sempozyumunda sunulan tebliğlerden oluşmaktadır.
Uyuşturucu sorunu toplumları ve özelliklede çocukları, gençleri derinden etkileyen bir olgudur. İşin ilginç yanı, toplumları herhangi bir şekilde sınıflandıramıyoruz uyuşturucu konusunda. Gelişmiş, zengin ülkelerde de, çok az gelişmiş, kalkınma yolundaki ülkelerde de çok ciddi bir sorun bu.
Uyuşturucu madde imâli, ticareti, kullanılmak için satın alınması, hukuki boyutu ile Türk Ceza Kanunu'nda suç olarak düzenlenmiştir. Ancak bu konunun hukuki boyutu dışında ekonomik, kimyasal, tıbbi, sosyolojik, psikolojik boyutları ve hatta güvenlik boyutları da vardır. Özellikle ekonomik boyutunun büyüklüğü ve bu nedenle uyuşturucu ticaretinin yapılması, üretilmesi, yaygınlaştırılması ve dağıtımı, daha kolay üretilen, ucuz olan sentetik kimyasal uyuşturucular ve bonzai gibi bildiğimiz ve bunların türevlerinin üretimi, yaygınlaştırılması, tabi bunlara bağımlı olan kişilerin bu bağımlılıktan nasıl kurtulacağı, rehabilitasyonları ve uyuşturucu ticaretinin nasıl önleneceği konuları da disiplinler arası bir alandır.
Bu nedenle ilgili Sempozyumda konu disiplinler arası olarak ele alınmış ve etkinlikte konuşmacı olarak Üniversitenin mensubu olan değerli bilim insanları ile uyuşturucu sorunu ile sahada mücadele eden çok değerli katılımcılar bilgi ve tecrübelerini, mücadele yöntemlerini tartışmışlardır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Uyuşturucu Madde Bağımlılığıyla Disiplinlerarası Kurumsal Mücadele
.
İlaç, Uyuşturucu Madde ve Zehir İlişkisi, Prof. Dr. Mehmet Tanol
.
Madde Bağımlılığı İle Başa Çıkmada Psikososyal Yöntemler, Doç. Dr. Aylin İlden Koçkar
.
Bağımlılıkla Mücadelede Temel Sorunlar ve Çözüm Önerileri, Yavuz Tufan Koçak
.
Eski Bağımlılardan Kendi Bağımlılık ve Kurtulma Öyküleri
.
Uyuşturucu Madde Ticaretiyle Ceza Hukuku Araçları Yoluyla Mücadele
.
Bir Uluslararası Güvenlik Sorunu Olarak Uyuşturucu Ticareti, Yrd. Doç. Dr. Tolga Demiryol
.
Türk Ceza Kanununda Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Ticareti Suçları, Yrd. Doç. Dr. Hasan Sınar
.
Yargıtay İçtihatları Işığında Uyuşturucu Madde Ticaretiyle Mücadele, Arş. Gör. Yeşim Yılmaz
.
Kriminolojik Açıdan Uyuşturucu Madde Ticaretiyle Mücadelede Yaşanan Zorluklar, Emrah Günaydı