Gramer Terimleri Sözlüğü  Prof. Dr. Zeynep Korkmaz  - Kitap

Gramer Terimleri Sözlüğü

4. Baskı, 
Mart 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
296
Barkod:
9789751605016
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Gramer Terimleri Sözlüğü, birkaç yıllık sürekli bir çalışmanın ürünüdür. Çalışma yöntemi olarak önce, Türk dili alanında yazılmış bütün gramerler ve diğer Türkçe kitaplarla 200'ün üzerindeki makale taramadan geçirilerek eldeki terim malzemesinin bir dökümü yapılmıştır. Daha sonra, bu malzemeyi süzgeçten geçirme ve değerlendirme safhasına girilmiştir. Bu safhada, eldeki terimlerin birden fazla karşılık taşıyanları ile hiç karşılığı bulunmayanlar, karşılığı bulunup da yapı veya içeriğindeki sakatlık dolayısıyla benimsenmemiş olanlar, tanımlamaları yetersiz kalan veya yanlış olanlar ayıklanarak alfabetik listelere bağlanmıştır.
Dil bilimleri terimleri ayrıca ele alınmış çalışmada yalnızca bunların gramer terimleri ile ortaklaşanlarına yer verilmiştir.
Sözlükte 968 madde yer almıştır. Ayraç içinde, bunların Almanca, Fransızca, İngilizce ve Osmanlıca karşılıkları da verilmiştir. Osmanlıca karşılıkların Türkçeleşmiş olanları için İmla Kılavuzu'ndaki yazılışa uyulmuş; tamlama biçimindeki olup da, eski yapıyı karşılayanlarda ise, asıllarındaki uzunluklar gösterilmiştir.