Son Değişiklerle İlkokul Programı (1–4 Sınıflar) Özer Daşcan  - Kitap
Son Değişiklerle

İlkokul Programı (1–4 Sınıflar)

1. Baskı, 
Nisan 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
762
Barkod:
9786051702117
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
259,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitapta MEB’in hazırladığı yeni İlkokul 1-4. Sınıf Ders Programları yer almaktadır. 2013 sonuna kadar gerçekleştirilen tüm değişiklikler metne işlenmiş ve 4+4+4’e göre yeniden düzenlenmiştir. Kitap iki kısımdan oluşmaktadır. Birinci kısımda mevzuat ve programla ilgili açıklamalara, ikinci kısımda ise ders programlarına yer verilmiştir.
Birinci kısımdaki, mevzuat ve programla ilgili açıklamalarda, Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul Kurumları Yönetmeliği, İlkokullarda Haftalık Ders Çizelgesi, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim ve Öğretim Çalışmalarının Planlı Yürütülmesine İlişkin Yönerge ile programların geliştirilmesini gerekli kılan nedenlerin de yer aldığı, yapılandırıcı yaklaşıma göre hazırlanan programa ilişkin açıklamalara yer verilmiştir. Bu kısımda ayrıca, İlkokul öğretim programlarında ölçme ve değerlendirme çalışmaları ile ilgili ortak açıklamalar, birleştirilmiş sınıf uygulaması ile ilgili genel açıklamalara yer verilmiştir.
İkinci kısımda; sırasıyla, Türkçe, Hayat Bilgisi, Görsel Sanatlar, Müzik, Rehberlik, Sosyal Bilgiler, Matematik, Fen Bilimleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce, Trafik ve İlk Yardım, Oyun ve Fiziki Etkinlikler derslerinin programlarına ilişkin açıklamalara ve programlarına yer verilmiştir.
Kitabın benzerlerinden farklılığı olarak, program geliştirilmesinde temele alınan yaklaşım ve modellere ilişkin açıklamalara ve eğitimcilerin ihtiyaç duyabileceği temel mevzuata yer verilmiş olmasıdır. Kitabın, öğretmenler, eğitim yöneticileri ve eğitim fakültesinde okuyan öğretmen adaylarına yararlı olacağı ve mesleki gelişimlerine katkı sunacağı düşünülmektedir.
Kitapla İlgili Kategoriler