Türk Haksız Rekabet Hukukunda Dürüstlük Kuralına Aykırı Genel İşlem Şartı Kullanımı ve Yaptırımı Arş. Gör. Ayhan Bakır  - Kitap
Türk Haksız Rekabet Hukukunda

Dürüstlük Kuralına Aykırı Genel İşlem Şartı Kullanımı ve Yaptırımı

1. Baskı, 
Mayıs 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
173
Barkod:
9786050501957
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
250,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmada, TTK m. 55/1-f 'te düzenlenen dürüstlük kuralına aykırı genel işlem şartlarının kapsamı dışına çıkılmış. Zira söz konusu hüküm incelendiğinde, sadece yazılı olan genel işlem şartlarının haksız rekabete sebep olabileceği gibi bir yanlış anlama ulaşmak mümkündür. Hâlbuki TTK m. 55'te düzenlenen hususlar, yüksek yargı kararlarında ve uygulamada en fazla karşılaşılan haksız rekabet örnekleridir.
Dolayısıyla TTK m. 55/1 -f hükmü, sadece yazılı olan genel işlem şartları için geçerli olsa da haksız rekabetin tanımlandığı TTK m. 54'ün kapsamına yazılı olmayan genel işlem şartları da girmektedir. Dolayısıyla çalışmada, dürüstlük kuralına aykırı olan tüm genel işlem şartları incelenmiş. Bu anlamda, çalışma konusu, Türk haksız rekabet hukukunda dürüstlük kuralına aykırı genel işlem şartlarıdır.
Üç bölümden oluşan çalışmada, ilk bölümde genel işlem şartlarını ve haksız rekabeti, ikinci bölümünde genel işlem şartının haksız rekabeti oluşturması için gereken şartları ve son olarak da dürüstlük kuralına aykırı genel işlem şartı kullanılması halinde hangi yaptırımların söz konusu olabileceği incelenmiş.
(Girişten)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Genel Olarak Genel İşlem Şartı ve Haksız Rekabet
.
Türk Haksız Rekabet Hukukunda Dürüstlük Kuralına Aykırı Genel İşlem Şartlarının Kullanımı
.
Türk Haksız Rekabet Hukukunda Dürüstlük Kuralına Aykırı Genel İşlem Şartının Yaptırımı