Terazi Aylık Hukuk Dergisi Sayı:128 Nisan 2017 Fikri Mülkiyet Hukuku Özel Sayısı Mutlu Dinç

Terazi Aylık Hukuk Dergisi Sayı:128 Nisan 2017

Fikri Mülkiyet Hukuku Özel Sayısı

Mutlu Dinç (Editör)

1. Baskı, 
Nisan 2017
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
276
Barkod:
1306980217049
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
44,50
Stoktan hemen gönderilir.
Ürün Açıklaması
Değerli Okurlarımız;
26 Nisan "Dünya Fikri Mülkiyet Günü" kapsamında, Sayın Özgür SEMİZ'in kıymetli editöryal katkı ve yönlendirmeleriyle, dergimizin bu sayısını "Fikri Mülkiyet Hukuku Özel Sayısı" olarak hazırladık.
Özel sayı hazırlıklarımız esnasında 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu'nun yürürlüğe girmesi ile de Cumhuriyet tarihimizin sınai mülkiyet haklarını kapsamlı olarak düzenleyen ilk kanununa kavuşmuş olduk. Alanlarında önemli birikim ve uzmanlığa sahip yazarlarımızca hazırlanan Fikri Mülkiyet Hukukuna ilişkin birbirinden değerli makaleleri sizlerle buluşturmanın heyecanını duymaktayız.
Bu sayımızda Hakemli Makaleler bölümünde; Yrd. Doç. Dr. Selin ÖZDEN MERHACI'nın "HP v. Reprobel Kararı ve Kararın Bilgi Toplumu Direktifine Etkileri", Prof. Dr. Arzu OĞUZ'un "Markanın Kullanmama Nedeniyle İptali Konusunun Yeni Sınai Mülkiyet Kanunu Hükümleri Çerçevesinde Değerlendirilmesi", Yrd. Doç. Dr. Zehra ÖZKAN'ın"Ödünç Verme Hakkı ve Kamuya Ödünç Verme Lisansı Kapsamında E-Kitaplar", Başak ÖZKÖK'ün "Marka Başvurusunun Yayımına İtiraz Aşamasında Kullanımın İspatı Talebi", Özgür SEMİZ ve Muazzez KILIÇ'ın"Tasarımlara Yeni Bir Çerçeve: 6769 Sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu Üçüncü Kitap", Cennet ALAS ŞEKERBAY'ın "5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nda Manevi Hakları Kullanma Yetkisi", Ozan Ali YILDIZ'ın "Coğrafi Yer Adlarının Markalarda Kullanılmasına İlişkin Sınırlamalar", Makaleler bölümünde; Erdem EREN'in "Moda Hukuku", Ömer GÜNAYDIN'ın "Sinema Eserlerindeki Karakterler ve Korunması", İlhami GÜNEŞ'in "Sinai Mülkiyet Kanunu'nda Tasarım Tescili Konusundaki Yenilikler", Artür KARADEMİR'in "Çalışanların Yarattığı Eserler Üzerinde Fikri Hakların Kullanılması", Fatma ÖZER'in "6769 Sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu'nun Genel Bir Değerlendirmesi", Lütfiye AKGÜL SU'nun "(Diş Hekimi Muayenehanesinde Müzik Yayını) Avrupa Adalet Divanı (CJEU) Kararlarında Umuma İletim Hakkı Kriterleri", Yorumlar ve Görüşler bölümünde; Prof. Dr. Mustafa ATEŞ'in "6769 Sayılı Sınaî Mülkiyet Kanunu'na Genel Bir Bakış" isimli makalelere yer veriyoruz. Buluşmayı ümit ederiz.
İlkleri sizlerle paylaşmanın heyecanını yaşadığımız bu sayımızda; Yayınevimizin uzun ve titiz çalışmalar sonucunda hizmete soktuğu "JURIX"i de siz değerli okuyucularımıza duyurmaktan çok mutluyuz. JURIX bir hukuk dergileri veritabanıdır, içerisinde yayınlanmış pek çok değerli, fakat okuyucuyla buluşma imkanı bulamamış dergiyi barındırmaktadır.
Bu dergilerin her biri kendi içinde bir hazine barındırmaktadır, bir kitap olacak kadar geniş olmayan ama bir makale içerisinde detaylı olarak ele alınabilecek pek çok konuyu bu dergilerde bulabilirsiniz. Eğer bir konu araştırıyor ve klasik hukuk kaynakları içerisinde bulamıyorsanız, muhakkak JURIX'in (www. jurix.com.tr) arama motoruna yazıp tıklayın, karşınıza çıkan sonuçların size nasıl yardımcı olacağına inanamayacaksınız. JURIX'in sloganında da dediği gibi"Binlerce Yazar Sizin İçin Araştırıyor ve JURIX'te Yazıyor".
Son olarak "Avukatlar Gününüzü" kutlar, Mayıs sayımızda buluşmayı ümit ederiz...
Ürün Konu Başlıkları
.
Yrd. Doç. Dr. Selin ÖZDEN MERHACI, HP v. Reprobel Kararı ve Kararın Bilgi Toplumu Direktifine Etkileri
.
Prof. Dr. Arzu OĞUZ, Markanın Kullanmama Nedeniyle İptali Konusunun Yeni Sınai Mülkiyet Kanunu Hükümleri Çerçevesinde Değerlendirilmesi
.
Yrd. Doç. Dr. Zehra ÖZKAN, Ödünç Verme Hakkı ve Kamuya Ödünç Verme Lisansı Kapsamında E–Kitaplar
.
Başak ÖZKÖK, Marka Başvurusunun Yayımına İtiraz Aşamasında Kullanımın İspatı Talebi
.
Özgür SEMİZ ¦ Muazzez KILIÇ, Tasarımlara Yeni Bir Çerçeve: 6769 Sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu Üçüncü Kitap
.
Cennet ALAS ŞEKERBAY, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununda Manevi Hakları Kullanma Yetkisi
.
Ozan Ali YILDIZ, Coğrafi Yer Adlarının Markalarda Kullanılmasına İlişkin Sınırlamalar
.
Erdem EREN, Moda Hukuku
.
Ömer GÜNAYDIN, Sinema Eserlerindeki Karakterler ve Korunması
.
İlhami GÜNEŞ, Sinai Mülkiyet Kanununda Tasarım Tescili Konusundaki Yenilikler
.
Artür KARADEMİR, Çalışanların Yarattığı Eserler Üzerinde Fikri Hakların Kullanılması
.
Fatma ÖZER, Sınai Mülkiyet Kanunu
.
Lütfiye AKGÜL SU, Diş Hekimi Muayenehanesinde Müzik Yayını Avrupa Adalet Divanı (CJEU) Kararlarında Umuma İletim Hakkı Kriterleri
.
Prof. Dr. Mustafa ATEŞ, 6769 Sayılı Sınaî Mülkiyet Kanununa Genel Bir Bakış
.
Mehmet Akif TUTUMLU, Islah ile Faiz Talebinde Bulunulması ve Kısmi Islahta Faizin İşleyeceği Tarih ile İlgili İçtihatlarda Yeni Gelişmeler
.
Rüknettin KUMKALE, Telif Ücretlerinin Vergilendirilmesi
.
Remzi ÖZMEN, Az Önce Yapılan Değişiklikle Kaldırılanı Az Sonra Değiştirmek