Üç Hayaletten Bilimin Sırları Rebert Gılmore  - Kitap

Üç Hayaletten Bilimin Sırları

1. Baskı, 
Eylül 2008
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
281
Barkod:
9789944344555
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Daha önce yayınlamış olduğumuz “Kuarkların Büyücüsü” ve “Bir zamanlar Evren” kitaplarında masal karakterlerini kullanarak madde ve ışığın temelde ne olduğunu sorgulayan tanınmış fizikçi Robert Gilmore, bu kitabında Charles Dickens'ın "Bir Noel Şarkısı" adlı romanının, huysuz ve pinti kahramanı Scrooge ile fiziğin gizemli derinliklerine bir yolculuk yapmaktadır.
Bu kitapta enerji, zaman ve kuantum kendisine bilimle ilgili sırlar veren üç hayalet olarak görünmekte ve davranışlarıyla onu evrenin sırlarının içine çekmektedirler. 'Didaktik' bir üslubu olmakla birlikte tuhaf bir çekiciliği olan kitabın, herkesin anlayabileceği bir dille verdiği bilimsel bilgi, gerçekten kayda değer sürükleyicilikte.
Öykü, kısa bir süre sonra huysuz Scrooge'nin öyküsü olmaktan çıkıp, gerçek bir evren öyküsüne dönüşüyor; farkında olduğumuz ama ayrıntılarını bilmediğimiz ve okurken hiç durmadan "demek ondan böyle..." dediğimiz yoğun bir bilgilenme yaşatıyor. Kitabı okuyan herkesin, içinde yaşadığımız evrenin geçmişi ve geleceği hakkında mutlaka, en az bir merakını gidereceği bir eser; belki de bilimsel konuların insanlığa sunuluşunun en çağdaş yolu..
Kitabın Konu Başlıkları
.
Enerji, Zaman Kuantum