Parti İçi Demokrasi Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sönmez Küçük  - Kitap
1. Baskı, 
Nisan 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
596
Barkod:
9786051522357
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
En genel ifadeyle partilerin iç düzen ve işleyişlerinin demokratik esaslara uygun olması anlamına gelen parti içi demokrasi, siyasi partiler hukukunun en güncel kavramlarından biri olarak ortaya çıkmaktadır.
Nitekim günümüzde partiler ile ilgili yapılan her tartışmada partilerin iç düzen ve işleyişlerinin demokratik olmamasından yakınılması ve siyasal düzeyde karşılaşılan birçok sorunun en önemli nedeni olarak parti içi demokrasi eksikliğinin gerekçe gösterilmesi, bu hususun başlı başına bir göstergesidir. Ne var ki, bu kadar önem arz eden bir konu olmasına rağmen Türk hukukunda sadece parti içi demokrasi kavramına özgülenmiş olan eser sayısının nispeten az olması dikkat çekicidir.
Gerçekten, parti içi demokrasi ilkesi günümüzde genellikle ana hatlarıyla incelenmeye çalışılmakta; bu sebeple, konuya ister istemez bütünüyle nüfuz edilememektedir. Oysa bu aşamada ortaya çıkan sorunların çözüme kavuşturulması için en başta yapılması gereken, meseleyi farklı yönleriyle ele alıp, çözüm önerileri sunan bilimsel eserlerin mümkün olduğunca fazla kaleme alınmasıdır.
İşte, bu nedenledir ki, söz konusu çalışma, yalnızca parti içi demokrasiye hasredilmiş olup, bu kavramın unsurlarını, tarihsel evrimini, partilerin iç düzen ve işleyişlerini etkileyen hukuki ve hukuk ötesi faktörleri, Türkiye'de parti içi demokrasiye ilişkin ortaya çıkan güncel sorunları ve bu noktada atılması gereken somut adımları ortaya koymayı amaçlamaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Demokrasi ve Parti İçi Demokrasi
.
Parti İçi Demokrasiyi Etkileyen Faktörler
.
Türkiye'de Parti İçi Demokrasiye İlişkin Sorunlar ve Öneriler