Temel İletişim Aybike Serttaş Ertike  - Kitap

Temel İletişim

1. Baskı, 
Ağustos 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
148
Barkod:
9786055335755
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitabın birinci bölümü iletişimin tanımı ve farklı iletişim biçimlerine ayrılmıştır. İletişim süreci, sözlü iletişim, yazılı iletişim, sözsüz iletişim ve konuyla ilgili örnekler bu bölümdeki ana başlıklardır.
İkinci bölümde iletişimin kurumsal ve daha profesyonel olan boyutu incelenmiştir. Örgütsel iletişimin biçimsel ve biçimsel olmayan yönü, örgüt dışı iletişim, örgüt kültürü, ekip çalışması, liderlik ve siyasal iletişim konuları bu bölümde yer almıştır.
Kitabın üçüncü bölümü ikamesi olan eserlerden farklılaşarak iletişimin bugün en çok ilgi çeken ve şaşırtan türüne internet aracılığıyla iletişime değinmiştir. Yeni medya, sanal dünya ve sanal kimlik, yeni medya ile ilgili bazı kavramlar (blog, mikro–blog, RSS, podcastvb.) ve sosyal ağ teorisi bu bölümde irdelenmiştir.
Dördüncü bölümde iletişimi anlamak için anlaşılması gerekli olan kültür yer almaktadır. Kültürün tanımı, kültürün çeşitleri, ayrıca kitle iletişimi, televizyon – izleyici ilişkisi üzerine teoriler ile kitle iletişim teorileri burada bulunmaktadır.
Beşinci bölüm iletişimin geçmişten günümüze nasıl değerlendirildiğini anlamak için önemlidir. İletişim araştırmaları ve temel kavramlar, temel iletişim kuramları bu bölümde açıklanmıştır. Bölümde bunların yanında medya ile ilgili çeşitli kuramlar bulunmaktadır. Bu kuramların anlaşılması, okuyucuların konu ile ilgili karşılaştırmalar yapmaları ve eleştirel bir gözle kavramlara bakmaları açısından gereklidir.
Çalışmada temel kavramlar çerçevesinde bir içerik oluşturulmuş olsa da iletişim alanındaki yeniliklere de yer verilerek farklı bir bakış açısı sunulmak istenmiştir. İletişimin içeriği sınırlandırılmayacak bir kavram olması tanım çeşitliliğinden anlaşılmaktadır. Bu "sınırsızlık" kitabın bölümlerine de yansımıştır. İletişim konusunun bu denli keyifli oluşu bu kapsam zenginliğindendir.
Kitap, lisans ve önlisans öğrencilerinin İletişime Giriş ve Temel İletişim derslerinde faydalanabilecekleri bir yapıya sahiptir. Kaynakça kısmında konuyla akademik olarak ilgilenenlerin edinebilecekleri kitap, makale ve diğer eserlerin detaylı bilgileri yer almaktadır.
Kitapla İlgili Kategoriler