Memurlarda Soruşturma Yargılama Disiplin Akın Şimşek, Mustafa Bağçacı  - Kitap

Memurlarda Soruşturma Yargılama Disiplin

1. Baskı, 
Mart 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
1035
Barkod:
9781111172732
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitap da her bölüm, her madde, her başlık altında sadece o konuyu araştıranlar için kolaylık sağlanması ve başka ilgili mevzuat araştırılmadan kısa ve net bir şekilde sorunun çözülebilmesi ve bu kapsamda emek ve zaman kaybının önlenmesi için ayrıntılı olarak değerlendirilmiş ve yargı kararları ve görüşlere de kendi bölümünde yer verilmiş. Kısaca memurlar ve diğer kamu personelinin yargılama, idari ve cezai soruşturma, disiplin işlemleri ile ilgili net ve kısa bilgilere her başlık altında yer verilmeye çalışılmış.
Her bölüm kendi içinde bağımsız değerlendirilmiş. Yargı kararlarından kapsamı ve niteliği de dikkate alınarak az sayıda bir kısmının zorunlu olarak mükerrer kullanımı ihtiyacı ortaya çıkmış önemli görülen yargı kararlarının bir bölümde tamamına diğer bölümde ise özeti kullanılarak kitapta iki defa yer verilmiş.
Kitap başucu kitabı ve rehber niteliğinde özellikle kamu kurum ve kuruluşları, mahalli idareler, yükseköğretim kurumları ve üst kuruluşları personel özlük birimlerinde görev yapan "uygulayıcı ve yöneticiler olmak üzere her kademedeki personele hitap edecek şekilde hazırlanmaya çalışılmış. Kitapta konusu ile ilgili bilgiler bir nevi hap şeklinde sıkıştırılarak gereksiz metin ve yorumdan arındırılmış olarak hazırlanmış ve Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay gibi yüksek yargı kararları ve Devlet Personel Başkanlığı görüşleri ile de desteklenmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Madde , Gerekçe, Açıklama
.
Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Yargıtay, Ombudsmanlık Kararları
.
Genelgeler, Görüşler