Futbolda Menajerlik Yönetimi Dr. H. Murat Şahin, Dr. Abdullah Canikli, Dr. Erkan Çalışkan, Dr. Hakkı Ulucan  - Kitap
1. Baskı, 
Aralık 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
304
Barkod:
9786056239458
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Günümüz Avrupasında futbol, sadece bir sportif faaliyet değil aynı zamanda ekonomik hayatın önemli bir parçası haline gelmiştir. Avrupa kulüpleri, asıl gelirlerini futbol dışı gelirlerden elde etmektedir. Kulüplerin adını taşıyan ticari eşyalar (hediyelik eşya, giyim eşyası, spor malzemeleri v.b), sponsor firmalar, T.V. yayın gelirleri, hisse senetleri payı, spor dışı ticari yatırımlar bunların en önemlileridir.
Birçok profesyonel futbolcu transfer, reklam ve her türlü ticari anlaşmalarını menajerleri vasıtasıyla yapmaktadırlar. Ancak, ülkemizde, en yüksek transfer ücretlerini alan üst düzey profesyonel futbolcular dahi hala transfer görüşmelerini kendileri yapmakta veya işin ehli olmayan kişilere yaptırmaktadırlar. Futbolcular fiyatlarını ve sosyal haklarını, karşılıklı yapılan ve genelde duygusal ortamlarda gerçekleştirilen transfer görüşmelerinde belirlemek durumunda kalırlar. Bu durum futbolcuları daha sonra hukuki olarak içinden çıkılması zor durumlarda bırakabilmektedir.
Spor kulüpleri ile çalışacak olan menajerlerin belirli nitelikleri araması elzemdir. Bu niteliklere örnek olarak, adayın iktisadi ve İdari Bilimler, İşletme veya Spor Yüksek Okullarının Spor Yöneticiliği Bölümlerinden mezun olması, belirli düzeyde yabancı dil bilmesi ve yaşı gösterebiliriz. (Tanıtım Bültenin'den)
Kitapla İlgili Kategoriler