Ceza Hukuku Dergisi Sayı:31 – Ağustos 2016 Prof. Dr. Veli Özer Özbek

Ceza Hukuku Dergisi Sayı:31 – Ağustos 2016

1. Baskı, 
Ağustos 2016
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
213
Barkod:
1307085116084
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
40,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Ürün Açıklaması
Değerli Okurlar,
CHD'nin yeni bir sayısında daha sizlerle birlikte olmanın büyük mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz. Bu sayımızda da, önceki sayılarımızda olduğu gibi birbirinden kıymetli bilimsel çalışmaları, titiz hakem incelemelerinin ardından sizlerle buluşturuyoruz.
Bu vesileyle gerek yazarlarımıza gerekse bu makalelerin sizlerle buluşması için özverili bir şekilde emek harcayan değerli hakemlerimize teşekkürü borç biliyoruz. Bu sayımızla birlikte ULAKBİM standartları gereğince hakemli olarak yayınlanacak her bir makalelerimizi iki hakem incelemesine tabi tutmaya başladık. Bu uygulamayla birlikte şu zamana kadar iftiharla muhafaza ettiğimiz bilimsel çizgimizi daha da üst seviyelere çekeceğimize olan inancımız tamdır. İki hakemli inceleme uygulamamızla ilgili olarak yayın ilkelerimizin incelenmesini öneririz. Bugüne kadar hiçbir sayı atlamadan, dopdolu içeriğiyle sizlerle buluşan CHD'ye katkılarınızın sürmesi bizim için en büyük motivasyondur. Bu motivasyonla birlikte hep daha yüksek standartları kendimize hedef olarak belirliyor, onlara ulaşmak için özveri ve samimiyetle çaba sarf ediyoruz.
Bununla beraber CHD ailesi olarak büyük bir kararlılık ve inançla altını çizmek istediğimiz çok önemli bir hususu da bu vesileyle dile getirmek istiyoruz. Ülkemiz 15 Temmuz'da hiç beklenmedik, şok edici ve çok ağır bedellerin ödendiği bir sınavdan geçmiştir. Anayasamızın 2. maddesinde sayılan ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti için kırmızı çizgi niteliği taşıyan tüm güvenceler ve değerler eşi benzeri görülmemiş bir saldırıya maruz kalmıştır. Ancak bu saldırı tüm unsurlarıyla gerçek yurttaşlık bilincinin sarsılmaz duvarına çarpmış ve başarısız olmuştur. Her şeyden önce Anayasamızın 2. maddesinde sayılan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin her bir niteliğini bir diğerinden ayırmaksızın kararlılıkla benimseyen ve muhafaza etmek bakımından hiçbir tereddüt göstermeyen CHD ailesi olarak, adını anmak bile istemediğimiz bu menfur teşebbüsü en açık dille reddediyor, bu amaçla örgütlenmiş her türlü hareketi ve yapılanmayı lanetliyoruz.
Son olarak, daha önce yapmış olduğumuz bir duyuruyu yinelemek istiyoruz. CHD'nin Aralık sayısı 10. Yıl özel sayısı olarak hazırlanacaktır. Şu ana kadar bu özel sayımız için katkıda bulunan yazarlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu davetimizin katkıda bulunmak isteyen herkese açık olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Bizim için çok değerli olan bu özel sayıda sizlerle birlikte olmaktan çok büyük mutluluk duyacağız.
Bir sonraki sayımızda 10. yılımızı hep beraber kutlamak dileğiyle…
Ürün Konu Başlıkları
.
Türkiye'de Kriminolojinin Tarihi (II), Türkiye'de 1983–2013 Yılları Arasında Yazılan Suç Bilim (Kriminoloji) Konulu Tezlerin Niceliksel Analizi, Yrd. Doç. Dr. Veysel DİNLER
.
Alman Ceza Hukuku'nda Meşru Müdafaa Sınırlarının Aşılması (ALM. CK. m. 33), Sefa ERYILDIZ, LLM. (FU Berlin)
.
Terörizmin Finansmanı Suçu, Dr. Soner Hamza ÇETİN
.
Türk Ceza Muhakemesi Hukukunda Beden Muayenesi ve Vücuttan Örnek Alınması, Arş. Gör. Gözde KAZAKER
.
Ceza Muhakemesi Sistemleri, Adhemar ESMEIN ¦ Çev. Doç. Dr. Devrim AYDIN