Dijital Turizm Sektörün Yeni Geleceği Prof. Dr. Abdullah Karaman, Dr. Öğr. Üyesi Kürşad Sayın  - Kitap

Dijital Turizm

Sektörün Yeni Geleceği

1. Baskı, 
Aralık 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
233
Barkod:
9786057786494
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
249,00
İndirimli (%10):
224,10
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Geçmişe bakıldığı zaman günümüze kadar üç sanayi devriminin gerçekleştiği sonucuna ulaşılmaktadır. Birinci sanayi devriminin en büyük özelliği buharlı makinelerin icadı ve buhar sisteminin kullanılmasıdır. Bu dönemde su ve buhar gücünün etkisiyle mekanik üretim sistemleri ortaya çıkmıştır.
İkinci sanayi devriminde petrolün yaygın bir şekilde kullanılması, elektrik gücü ile seri üretime başlanması ve sanayide "üretim bandı sisteminin" kullanılmaya başlaması ile üretimde verimlilik artmıştır. Üçüncü sanayi devriminde ise elektrik-elektronik alanı ile bilgisayar ve internet kullanımında hızlı bir gelişme yaşanmış ve bu dönem "informatik devrim" şeklinde kendisini göstermiştir. Toplumunun bilgi açısından gelmiş olduğu son devrim ise "Dijital Devrim"'dir.
Bu dönemde elektronik cihazlar ve bilgi teknolojilerinin kullanımı gelişmiş, üretim otomatikleşmiştir. Endüstri 4,0 olarak ifade edilen bu dönem makine gücünün insan gücünün yerini alması üretim aşamalarının kendiliğinden yönetilmesine imkân sağlamıştır. Endüstri 4.0; "nesnelerin interneti, internetin hizmetleri ve siber-fiziksel sistemlerden oluşan bir sistemler bütünüdür. 1800'lü yıllarda Avrupa'da ortaya çıkan endüstri devrimi, zamanla gelişen teknoloji ve yenilikler ile gelişerek en son nokta olan "Endüstri 4.0" ismiyle adlandırılmaya başlamış. Yıllar içerisinde endüstri devrimleriyle oluşan gelişmeler bütün endüstrileri etkilediği gibi turizm endüstrisini de etkilemiştir. Dolayısıyla turizm endüstrisi yeni nesil teknolojilerin uygulandığı bir endüstri halini almıştır.
Kitapla İlgili Kategoriler