İstihbarat Hukukuna Giriş Vatan Kösereli  - Kitap

İstihbarat Hukukuna Giriş

1. Baskı, 
Nisan 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
15x21
Sayfa:
138
Barkod:
9786053271536
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İstihbarat son on beş yılda Türkiye'de gündemi işgal eden en önemli konuların başında yer almıştır. Döneme, devletlere, coğrafyaya, kurumlara ve hedeflere göre farklı anlamlar yüklenen istihbaratın ne olduğu sorusu istihbaratı konu alan diğer bilimsel çalışmalarda olduğu gibi bu kitap çalışmasının da temel sorunudur.
Zira "İstihbarat Hukuku"' başlıklı bir çalışmanın temel süjesi olan istihbarat teriminin de halen öğretide genel kabul gören bir tanımı bulunmamaktadır. En azından öğretideki tanımlamaların her biri istihbaratın farklı özelliklerini ön plana çıkartarak, sadece o özelliğin istihbarat terimini oluşturduğu gibi bir algıya sebebiyet vermektedir.
Bu çerçevede ikinci bölümün ilk alt bölümünde kuramsal temeller başlığı altında, istihbarat çeşitli kategorilerde irdelenmiştir. Bu bölümün ardından, devlet idaresinde ve hukuk düzeninde istihbaratın konumunun sorgulanması yönündeki çabalara yer verilmiştir. İlgili literatür başlığı altında ise, Türkçe ve İngilizce kaynaklar tanıtılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kuramsal Temeller ve İlgili Literatür
.
Veri, Yöntem, Bulgular ve Tartışmalar, İstihbaratın Türk Mevzuatındaki Yasal Dayanakları
.
İstihbarat Hukukunun Güncel Boyutu