Alesta Türk Ceza Hukuku Genel Hükümler Konu Anlatımlı ve Çözümlü Soru Bankası Hakan Serdar  - Kitap
Alesta

Türk Ceza Hukuku Genel Hükümler

Konu Anlatımlı ve Çözümlü Soru Bankası

1. Baskı, 
Temmuz 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
200
Barkod:
9786257890267
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
220,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitap akademik bir çalışma olmayıp yalnızca Hâkimlik ve diğer merkezi sınavlara girecek öğrencilere yönelik olarak hazırlanmış. Bu amaçla da geçmiş yılların özellikle de son birkaç yılın çıkmış soruları dikkatle incelenmiş. Bu incelemeden çıkan sonuç şudur ki sınav sorularında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu (TCK)'ya sıkı sıkıya bağlı kalınmakta, doğrudan bilgi soruları sorulduğu gibi öğrencinin soyut bilgiyi somut olaya uygulama kabiliyetini ölçen pratik sorular da sorulmaktadır.
Bu çerçevede kitap sekiz bölümden oluşmakta, her bir bölümde de konu anlatımı ve çalışma soruları yer almaktadır.
Konu anlatımında, TCK'da yer alan kurumlar sistematik ve örnekler vererek açıklanmaya çalışılmış, konunun özünü ifade eden anahtar kelime ya da kelime grupları koyu renkli kalemle belirtilmiş.
Soru kısmı ise kendi içinde çalışma soruları ve test olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Çalışma soruları ilgili bölümle ilgili geçmiş yıllarda sorulan soruların benzerlerinden oluşmaktadır. Bu sorular ile öğrencinin sınav soruların aşina olması amaçlanmaktadır.
Testler ise ilgili bölümle ilgili özellikle son birkaç yılda sorulan sorular esas alınarak hazırlanmış sorulardan oluşmaktadır. Testin sonunda ayrıca çözümler de verilerek öğrencinin bilgi tekrarı yapması amaçlanmış.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Ceza Hukuku'na Giriş
.
Suç Teorisi
.
Kusurluluk
.
Suçun Özel Görünüş Şekilleri
.
Cezalar
.
Güvenlik Tedbirleri
.
Cezaların Belirlenmesi ve Bireyselleştirilmesi
.
Dava ve Ceza İlişkisini Düşüren Sebepler