Dikey Geçiş Sınavı DGS Konu Anlatımlı Sayısal ve Sözel Yetenek Komisyon  - Kitap
Dikey Geçiş Sınavı

DGS Konu Anlatımlı Sayısal ve Sözel Yetenek

1. Baskı, 
Ocak 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
1082
Barkod:
9786051574622
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları mezunlarının lisans öğrenimine devam etmeleri için Dikey Geçiş Sınavı'nda (DGS) belli bir başarıyı elde etmeleri gerekmektedir.
Dikey Geçiş Sınavı'nın (DGS) belli özellikleri bulunmaktadır. Bunlar:
- Sınavda uygulanan test, lisans öğrenimi görebilmede geçerli olduğu kabul edilen sayısal ve sözel içerikli zihinsel becerileri ve akıl yürütme yollarım ölçmektedir.
- Sınav, farklı ön lisans alanlarından mezun olan öğrencilerin sahip olmaları gereken standart düzeydeki düşünme yeteneklerinin ölçümünü yapmaktadır.
- Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sözel ve sayısal olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Her bölümde 60 adet olmak üzere toplam 120 soru bulunmaktadır. Verilen süre ise 140 dakikadır.
- Adayların DGS hazırlık sürecinde dikkat etmesi gereken en önemli faktör DGS'nin bilgi ve becerileri ölçmesinden öte bir hız sınavı olmasıdır. Zamanı iyi kullanma, sorulan hızlı okuyup pratik düşünme ve çözümleme becerisi DSG'de ön plandadır.
Bu kitap; yukarıdaki özellikler dikkate alınarak, sınavın kapsamına ve soruların yapısal özelliklerine uygun konu alanlarına ve bireysel çalışma stratejilerine yer verilerek hazırlanmıştır. Kitapta sınavdaki soruların yıllara göre değişimi baz alınarak analizli konu anlatımı yapılmış, uygun soru ve çözümleme teknikleri verilmiş ve sınav sorularının ayrıntılı çözümlemeleriyle 2015 DGS'ye kaliteli ve verimli biçimde hazırlanmanızı sağlamak amaçlanmıştır.
(Önsöz'den)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Sayısal Bölüm
.
Matematik
.
Geometri
.
Sayısal Mantık
.
Sözel Bölüm
.
Türkçe
.
Sözel Mantık
.
Deneme Sınavları