Hemşirelikte Öğretim ve Eğiticinin Rolü Marilyn H. Oermann  - Kitap

Hemşirelikte Öğretim ve Eğiticinin Rolü

1. Baskı, 
Ekim 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
18x25
Sayfa:
420
Barkod:
9786051700434
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
372,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, Birleşik Devletlerde, önde gelen hemşire eğiticilerden biri olan Dr. Marilyn Oermann tarafından yayına hazırlanmış hemşirelik öğretimindeki ilk geniş kapsamlı metindir. Akademik rolün tamamına odaklanan tek kitap olup hemşirelik okulları ve diğer alanlarda, lisans düzeyindeki tüm hemşirelik öğrencilerine etkili öğretim için gerekli yetkinlikleri sağlamak için tasarlanmıştır. Bu kanıta dayalı metin hem teori hem de uygulamaya dönük bilgileri kapsamaktadır ve öğretim ve öğrenme stratejileri, ölçme ve değerlendirme, müfredat geliştirme öğrenme laboratuarları ve online kurslarda teknoloji kullanımı ve simülasyon konularını içerir. Klinik öğretim, bilim insanı olma ve kanıta dayalı eğitim ve klinik kuruluşlar ile ortaklıklar geliştirilmesine yönelik modellere değinmektedir.
Sunulan kavramlara kanıt sağlamak için ilgili çalışmalar belirtilmiştir. Bölümler, kanıtları özetleyen sergileri içermekte ve bu kanıtların eğitim uygulamalarını yönlendirmede nasıl kullanılabileceğini göstermektedir. Bölümler ayrıca okuyucular için sunulan yöntem ve stratejilere özel örnekleri ve bunların "nasıl"gerçekleştirileceğine ilişkin ipuçlarını içermektedir.Ayrıca kitap ile birlikte Power Point sunuları, Örnek Bir Ders Programı ve Öğrenci Aktivitelerini içeren online bir öğretim rehberi mevcuttur. Kitap, sadece hemşirelik lisans öğrencileri için değil aynı zamanda öğretim rollerine geçen klinik alanlardaki hemşireler içinde değerli olacaktır. Saygın bir eğitici olarak tanınmasının yanı sıra Dr. Oermann,uation and Testing in Nursingand Education, Fourt Edition, Springer Publishing Company (Hemşirelik ve Eğitimde Değerlendirme ve Testetme), 2014'ü de içeren 12 kitap yazmıştır.
Temel Özellikler:
Tek bir metinde, hemşirelikte etkili öğretim için gerekli teori ve uygulama bilgisinin tamamından bahseder.
Özel öğrenme hedefleri, öğrenciler ve öğretmenler ile "iyi bir uyumun" olduğu öğretim yöntemlerini bulmaya odaklanır.
Ünlü bir hemşire-eğitici ve yazar tarafından yayına hazırlanmıştır.
Her bölümde ilgili araştırma ve uygulama örneklerini bütünleştirir.
CNE sertifika sınavı ana test planını kapsar.
Öğretim üyeleri için, ders programı, her biri bölüm özeti, öğrenme aktiviteleri, tartışma soruları, online kaynaklar, değerlendirme stratejileri ve Power Point sunularını kapsayan 16 bölüm şeklinde düzenlenmiş online ders modüllerini içeren yardımcı materyaller.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Hemşirelik Eğitimi: Öğretmen ve Öğrencinin Rolleri
.
Öğretim ve Öğretim Yöntemleri
.
Öğrenme Laboratuvarları ve Klinik Alanlarda Öğretim
.
Ölçme ve Değerlendirme
.
Müfredat Geliştirme ve Hemşirelik Programının Değerlendirilmesi
.
Hemşirelik Eğitiminde Bilim ve Roller