Örgüt Kültürünün ve Terfi Uygulamalarının Örgütsel Bağlılık Üzerindeki Etkisi Dr. Ufuk Ünlü  - Kitap

Örgüt Kültürünün ve Terfi Uygulamalarının Örgütsel Bağlılık Üzerindeki Etkisi

1. Baskı, 
Aralık 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
164
Barkod:
9786052184417
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
200,00
İndirimli (%10):
180,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu araştırmada örgüt kültürü, terfi uygulamaları ve örgütsel bağlılık arasındaki ilişkiler incelenmektedir. Araştırmanın amacı, çalışanların örgüt kültürü ve terfi uygulamalarına ilişkin algılarının örgütsel bağlılık üzerine etkisini belirlemektir. Bu amaç kapsamında, örgüt kültürünün dört boyutunun (erillik, toplumsallık, güç mesafesi, belirsizlikten kaçınma) ve terfi uygulamalarının, örgütsel bağlılığın üç boyutu (duygusal bağlılık, devam bağlılığı, normatif bağlılık) üzerindeki etkisi araştırılmış. Analizler için gerekli veri, ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın çalışanlarından anket yoluyla toplanmış.
Araştırma hipotezleri çoklu doğrusal regresyon analizi kullanılarak test edilmiş. Analizler sonucunda duygusal bağlılık üzerinde yalnızca güç mesafesinin, normatif bağlılık üzerinde güç mesafesinin ve belirsizlikten kaçınmanın, devam bağlılığı üzerinde ise örgüt kültürünün tüm boyutlarının etkisinin bulunduğu belirlenmiş. Bununla birlikte terfi uygulamalarının örgütsel bağlılığın her üç boyutu üzerindeki etkisinin anlamlı olduğu tespit edilmiş.
Bu çalışmanın, bağlılığı yüksek, verimli ve etkin çalışanlara sahip olmak isteyen ve bu yönde terfi politikaları oluşturma arzusu taşıyan örgütlere ve bu alanda çalışma yürüten araştırmacılara fayda sağlayacağı değerlendirilmektedir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Örgüt Kültürü
.
Terfi (Yükselme)
.
Örgütsel Bağlılık
.
Örgüt Kültürünün ve Terfi İmkanlarının Örgütsel Bağlılık Üzerindeki Etkisine Yönelik Bir Araştırma