Dünden Bugüne Küreselleşme Yerelleşme ve Türkiye Mustafa Talas, Bülent Kara  - Kitap
Dünden Bugüne

Küreselleşme

Yerelleşme ve Türkiye

Mustafa Talas, (Editör)Bülent Kara (Editör)

1. Baskı, 
Mart 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
204
Barkod:
9786055543082
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
"Dünden Bugüne Küreselleşme, Yerelleşme ve Türkiye" adlı bu eser bir ekip çalışması ürünüdür. Kitap, birbirinden farklı bakış açılarına sahip bilim insanlarının konuya yaklaşımlarını gösteren makalelerden oluşmaktadır. Güncel ve popüler bir konu olan küreselleşme ve yerelleşmenin hem teorik çerçevesi, hem Dünya konjonktüründeki pozisyonu ve hem de Türkiyedeki durumu bu çalışmada titizlikle değerlendirmeye tabi tutulmuştur.
Her ortamda karşı karşıya kalınan bu popüler meseleyi, etkilediği farklı sosyal hayat sahasındaki boyutlarıyla çözümlemeyi amaçlayan farklı makalelerden oluşturulmuş bir bütün şeklinde düşünmek mümkün. Giriş makalesinde küreselleşmenin gerçek boyutlarım, daha sonraki bölümlerinde küreselleşmenin postmoderniteyle alâkasım, devrimsel boyutlarını, tarım–gıda ve yoksulluk ile bağlantılarını, toplumsal ve kültürel yapılara genel etkilerini ve Türkiye örneğindeki etkilerini analiz eden çalışmalar kitabın içeriğini anlamlı ve zengin kılmıştır.
Küreselleşme ile ilgili olarak çok şeyler yazılıp çizildi. Gerçeklere bakılacak olursa, daha yazma çizme eyleminin devam edeceği açıktır. Bu devamlılığın farkında olarak bu eseri hazırlama ihtiyacı tarafımızdan hissedilmiştir. Bu kitap incelendiği takdirde, daha önceki Küreselleşme kitaplarından esaslı bir biçimde ayrılacağı görülecektir. Kitap, büyük oranda küreselleşmenin daha önce işlenmemiş veya az işlenmiş boyutlarına ağırlık verilen bir çalışmadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Küreselleşme ve Postmodernite
.
İetişim Devrimi
.
Küreselleşme ve Yerelleşme
.
Küreselleşme Tarım ve Gıda
.
Küreselleşme ve Amerikalaşma
.
Küreselleşme ve Ulus Devlet
.
Küreseleşme ve Türkiye