Etkinlik Temelli İlkokuma ve Yazma Öğretimi Ali Göçer  - Kitap

Etkinlik Temelli İlkokuma ve Yazma Öğretimi

2. Baskı, 
Eylül 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
464
Barkod:
9786053647874
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
288,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Toplumda çağın gereklerinin farkında olan ve sosyal, bilişsel ve duyuşsal niteliklere sahip geleceğin insan tipini yakalamada bireylere sunulan eğitimin büyük bir önemi vardır. Eğitim sisteminde ise, tüm eğitim kademelerini etkileyen ilkokul dönemi farklı bir işleve ve öneme sahiptir.
İlkokul döneminin üzerinde durulması gereken en önemli kademesi ise, aile ortamında tamamen farklı bir çevreye geçişin başlangıcı olan ilkokul birinci sınıf sürecidir. Öğrenciler hem sosyal ortam bakımından farklı bir sürece girmekte hem de tüm eğitiminde etkileyebilecek olan öğrenme sürecine muhatap olmaktadır. Bu kademede öğrenme ve öğretme sürecinde temel uygulamalarına başında ilkokuma ve yazma çalışmaları gelmektedir.
Aslında birinci sınıf öğretmenin gerçekleştirdiği etkinliklerle sadece öğrencilerde okuma ve yazma mekanizmasının işletilmesi sağlanmamakta, aynı zamanda ilkokuma ve yazma çalışmaları ile tüm eğitim kademeleriyle sürdürülecek olan öğrenim hayatının inşasının temellerinde atılmış olmaktadır.