Veritabanı Sistemleri Teoriden Uygulamaya  Talip Kellegöz, Tahsin Çetinyokuş  - Kitap

Veritabanı Sistemleri

Teoriden Uygulamaya

1. Baskı, 
Mart 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
360
Barkod:
9786053206132
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
252,00
İndirimli (%10):
226,80
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Verinin karar alma sürecinde doğrudan kullanılabilir bilgi haline dönüştürülmesi, bilgisayara dayalı bilişim sistemlerinin temel fonksiyonudur. Veritabanları ise bilişim sistemlerinin en önemli bileşenlerinden birisidir.
Bu kitabın konusu, veritabanları ve bunların gerek oluşturulması gerekse de işletilmesinde kullanılan veritabanı yönetim sistemi yazılımlarını içeren veritabanı sistemleridir. Kitap kapsamında veritabanı yönetim sistemlerinin, özellikle pratikte karşılığı olan, önemli teorik konuları ele alınmıştır. Aynı zamanda, güncel ve etkili tasarım araçları kullanılarak, bilişim sistemi tasarım sürecinin başlangıç adımlarına karşılık gelen veritabanı tasarımı kitap içeriğine dâhil edilmiştir. Son olarak yapısal sorgulama dili alanında ileri uygulama teknikleri sunulmuştur.
Kitapta bulunan konular seçilirken, bilişim sistemlerine tutarsızlık riski olmayan veritabanlarının oluşturulması ve devamında yeterli performansta kullanılmasını etkileyen unsurlar göz önünde bulundurulmuştur. Kitap, gerek başlangıç gerek orta ve ileri seviye veritabanı programcıları için önemli bilgiler içerse de özellikle orta seviyeye hitap etmektedir.
(Tanıtım Bülteninden)