Gerekçeli – Karşılaştırmalı – Notlu Türk Ticaret Kanunu Türk Ticaret Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun Prof. Dr. Arslan Kaya  - Kitap
Gerekçeli – Karşılaştırmalı – Notlu

Türk Ticaret Kanunu

Türk Ticaret Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun

2. Baskı, 
Ocak 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x20
Sayfa:
1518
Barkod:
9786053334897
Kapak Türü:
Ciltli
Kitabın Fiyatı:
399,50
İndirimli (%10):
359,55
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışma ile TTK'nın gerekçeli, karşılaştırmalı ve notlu bir bütününün yaratılmasına çalışılmıştır. Gerekçeler özenle okunmuş, bazıları tashih edilmiş ve tavzih bakımından notlanmıştır.
Kitap, Hükümet Tasarısı Genel Gerekçe ile başlamıştır. Akabinde Adalet Alt Komisyonu ve Adalet Komisyonu Raporlarına yar verilmiştir. Daha sonra münferit maddeler altında, önce ve varsa eski kanunda karşılık gelen maddesi, madde gerekçesi, yine varsa TBMM'de verilen önerge ve/veya öneriler ile örneğin öneri sahibi milletvekilinin açıklamalarına ve 6335 sayılı Kanun ile değişik olan maddelerde, bu değişiklik ile değişikliğe ilişkin gerekçelere de yer verilmiştir.
Yine, bölüm başlarında bölüm gerekçelerine yer verildikten sonra bazı maddeler altında üç yıllık uygulamadan edinilen kazanımlarla yazarın notu kısımları yer almış, görüşler uygulamanın dikkatine sunulmuştur.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Ticari İşletme
.
Ticaret Şirketleri
.
Kıymetli Evrak
.
Taşıma İşleri
.
Deniz Ticareti
.
Sigorta Hukuku