İşletmelerde Finansal Çözümleme Prof. Dr. Vasfi Haftacı  - Kitap

İşletmelerde Finansal Çözümleme

7. Baskı, 
Şubat 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
375
Barkod:
9786055936891
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
399,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Ekonominin temel taşlarını oluşturan işletmelere ait finansal bilgilerle işletme sahipleri, yöneticiler, devlet, kredi kurumları, yatırımcılar gibi çok çeşitli kesimler ilgilenirler. Bu kesimleri ilgilendiren finansal bilgiler ise amaçlara göre farklılık gösterir.
Bu nedenle işletmeyle ilgili çeşitli kararların alınmasında finansal bilgilerin önemi yadsınamaz. Finansal çözümleme, işletmenin mevcut koşullar altındaki durumunu belirleyip gelecekteki koşullara göre finansal durumu ile ilgili tahminlerde bulunabilmek için yapılan inceleme olarak tanımlanabilir.
İşletmelerde Finansal Çözümleme adıyla sunulan bu çalışma, özellikle işletme ve iktisat bilimleri üzerine öğrenim yapan öğrencilere finansal tabloların çözümlenmesi kapsamına giren konularda genel ve uygulanabilir bilgiler verme amacını güder.
Bu amacı gerçekleştirmek için muhasebe ve finansal tablolar, bilanço, gelir tablosu, ek finansal tablolar, Enflasyon Muhasebesi ve finansal çözümleme problemleri temel başlıkları altında incelenmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Muhasebe ve Finansal Tablolar
.
İşletmenin Ölçümlenmesi
.
Muhasebe Raporları
.
Muhasebe Raporları
.
Muhasebenin Temel Kavramları
.
Finansal Tablolar
.
Bilanço Kümelemesi