Sait Faik'in Sakarya'sı Yrd. Doç. Dr. Engin Yılmaz  - Kitap

Sait Faik'in Sakarya'sı

1. Baskı, 
Eylül 2002
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
95
Barkod:
9789758289431
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
50,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışma, 1998 yılından beri sürdürülen bir emeğin ürünüdür. İlk olarak, 1998 yılında düzenlenen I. Sakarya Kültür ve Tarih Sempozyumu'nda Sait Faik'in Hikâyelerinde Mekân ve Adapazarı konulu bir bildiriyle, Sait Faik'in sanatçı dünyasını daha yakından tanıma ve inceleme fırsatını bulduk.
Sait Faik'in Sakarya'sı adli çalışma Giriş, Sait Faik'in Hikâyelerinde Sakarya ve Eserlerinden Seçmeler olmak üzere 3 bölümden oluşmaktadır.
Giriş bölümünde; Sait Faik'in Türk hikâyeciliğinde derin izleri bırakmasının nedenleri tahlil edilmiş ve yazarın çevre olarak Sakarya'yı seçtiği eserlerinde (özellikle hikâyelerinde) işlediği konular sınıflandırılmış ve bununla ilgili alıntılamalar gösterilmiş.
Çalışmanın II. Bölümü olan Sait Faik'in Hikâyelerinde Sakarya'da; bu konuyla ilgili olarak yapılan incelemelere Muzaffer Uyguner'in (1965), Sennur Sezer'in (1981) ve Engin Yılmaz'm (2001) zaman sırasına (kronolojiye) uygun olarak yer verilmiş..
III. Bölüm olan Eserlerinden Seçmeler bölümünde ise; yazarın, Sakarya'yı (ve çevresini) doğrudan veya dolaylı olarak seçtiği eserlerinden (özellikle hikâyelerinden) seçmeler bulunmaktadır.
Eser, Sait Faik Abasıyanık'la ilgili olarak araştırma yapmak isteyenler için bir kaynakça ile sona ermektedir.
(Önsözden)