2002 – 2019 Dönemi Türkiye İlaç Sektörü Analizi ve 2023 Vizyonu Dr. Hasan Bağcı, Mehmet Atasever  - Kitap
2002 – 2019 Dönemi

Türkiye İlaç Sektörü Analizi ve 2023 Vizyonu

1. Baskı, 
Ocak 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
300
Barkod:
9786057846808
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
2003 yılında uygulamaya konulan "Türkiye Sağlıkta Dönüşüm Programı" ile sağlık hizmetleri ve ilaçlara erişim tabana yayılmış. Bu dönemde sağlık harcamaları ve hizmetlerinin finansal sürdürülebilirlik konusu sağlık sektöründe öncelikli konuların başında yer almakta olup, son dönemlerde değer bazlı ödeme gibi yeni yaklaşımlar tartışılmaktadır.
İlaç sektörünün dünya çapındaki Ar-Ge harcamaları her yıl artarak, hızlı teknolojik gelişmeler ile beraber eskiden tedavi edilemez olarak görülen birçok hastalık bugün tedavi edilebilir hale gelmiş. Ülkemizde de 11. Kalkınma Planı ile biyoteknolojik ilaçlar gibi yüksek teknoloji gerektiren alanlar başta olmak üzere Ar-Ge, üretim, nitelikli insan kaynağı ve mevzuat konularında gerekli ekosistem oluşturulacağı; Ar-Ge faaliyetlerinin artırılması amacıyla, altyapı ve yetkinliklerin geliştirileceği açıklandı.
Son yıllarda yüksek katma değerli ürün üretebilen, küresel pazarlara ürün ve hizmet sunabilen ve yurtiçi ilaç ihtiyacının daha büyük bir kısmını karşılayabilen bir üretim yapısına geçilmesi amacıyla ilaç sektörünün yerelleştirilmesi ile ilgili çalışmaların etkisiyle Türkiye ilaç sektöründe imal ilaçların payı artmaya başlamış.
Bu çalışma ile küresel çapta ilaç sektörünü değerlendirip; Türkiye'nin 2002-2019 Dönemi ilaç sektörü serüveni bütün yönleriyle detaylı olarak analiz ederek, 2023 vizyonuyla beklenen trendler incelenmiş. İlaç sektörü ile ilgili gelişmelerin detaylı olarak ele alındığı bu çalışmada, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde kurumsal yapıların nasıl şekilleneceği, kamunun yönlendirme kapasitesinin ve strateji belgelerinin geleceği nasıl yönlendireceği öngörülmeye çalışılmış.
(Tanıtım Bülteninden)