Organik Kimyada Spektroskopik Yöntemler Prof. Dr. Ender Erdik  - Kitap

Organik Kimyada Spektroskopik Yöntemler

5. Baskı, 
Ekim 2008
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
529
Barkod:
9799757313044
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
75,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, 1977'de vermeye başladığım Organik Kimyada Spektroskopik Yöntemler dersinin ders notlarına dayanarak hazırlanmıştır. Spektroskopik yöntemler, günümüzde organik bileşiklerin yapılarının aydınlatılmasında ve tanınmasında çok kullanılmaktadır.
Bunun için her organik kimyacının bu yöntemlerden ne amaçla ve nasıl yararlanacağını çok iyi bilmesi gerekir. Bu bilgiyi kısmen lisans düzeyinde edinmekte; fakat araştırmaları sırasında spektrum – yapı değerlendirmeleri için ayrıntılı çizelgelere ve sorularını çözebileceği kaynak bilgiye gereksinim duymaktadır. Bu nedenle kitabın hem ders kitabı, hem de organik kimyacının çabuk veya ayrıntılı bir spektroskopik analiz için başvuracağı bir el kitabı olmasına çalışılmıştır;
Bu özellikleri taşıması için bilginin bölümlenmesi ayrıntılı yapılmış, spektrum–yapı değerlendirmesi için çok sayıda çözülmüş örneğe yer verilmiş, çok sayıda soru eklenmiş, spektrum–yapı değerlendirmesi bilgisi hem dar ve hem geniş kapsamlı çizelgeler ve aynı zamanda şekiller halinde düzenlenmiştir.
Kitapta kütle spektrumları ve mor ötesi spektrumları çizilmiş, kırmızı ötesi, 'H NMR ve I3C NMR spektrumlannm bir bölümü çizilmiş, diğerleri Katologlardan alınmıştır.
Kitapla İlgili Kategoriler