KPSS Türkçe Konu Anlatımlı Turabi Meşe  - Kitap

KPSS Türkçe Konu Anlatımlı

1. Baskı, 
Ekim 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
346
Barkod:
9786055211288
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Başta KPSS olmak üzere ÖSYM'nin hazırlamakta olduğu tüm sınavlarda Türkçe sorularının belirleyici rolü yıldan yıla artmaktadır. Birkaç yıl öncesine kadar KPSS Türkçe alanında yoruma ve çıkarım gücüne dayalı sorular yoğunluktaydı. Ancak son yıllarda dil bilgisi konuları ağırlık kazandı. Türkçe so¬rularının zorlaştırılmasının en önemli nedeni sınava giren aday sayısının her yıl katlanarak artması ve sınavın eleyici rolünün azalmasıdır.
KPSS'de Türkçe soruları artık kalıplaşmış konuların sınırını aşmıştır. Eskiden "sözcükte anlam, cümlede anlam, paragraf bilgisi, anlatım bozuklukları, yazım ve noktalama" gibi belli alanlardan soru sorulmaktaydı. Yazım ve noktalama dışındaki alanlarla ilgili soruları çözmek için orta düzeyde bir Türkçe birikimine sahip olmak bir KPSS adayı için yeterli gelmekteydi. Ancak 2008'den itibaren aşamalı olarak bu klasik çizgiden uzaklaşıldı, sözcük türleri, cümle bilgisi, ses bilgisi gibi gramer bilgisi gerektiren soruların sayısı çoğaltıldı. Böylece adayların "Ben Türkçeyi nasıl olsa çözerim, çünkü okuduğumu hemen anlıyorum." gibi öngörüleri de fayda etmez oldu. Türkçede başarılı olmak için artık iyi bir okuyucu ya da güçlü bir yorumlayıcı olmak yetmiyor. Tıpkı YGS ve LYS adayları KPSS adayları da gramer bilgisini öğrenmek zorunda.
Türkçe kitabı Türkçemizin Adan Z'ye tüm kurallarını ve inceliklerini göz önüne sermektedir. Kitabınızda harf bilgisinden sözcük türlerine, anlatım bozukluğundan paragraf bilgisine kadar Türkçe ile ilgili her şeyi bulabileceksiniz. Kitabın farklı sayfa stili ve pratik çözüm yöntemleri anlama ve öğrenme sürecinizi çok etkili biçimde destekleyecektir. Sayfa kenarlarında çıkmış soru örnekleri, resimler, sem-bol-ler ve ikonlar yer almaktadır. Bu bölümler size zevkli bir çalışma imkânı sunacaktır.