Volga Volga Rusya'nın Eşsiz Doğasında Bir Kültür ve Tarih Yolculuğu Yusuf Nuraydın  - Kitap

Volga Volga

Rusya'nın Eşsiz Doğasında Bir Kültür ve Tarih Yolculuğu

1. Baskı, 
Mayıs 2008
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
128
Barkod:
9786054031009
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
65,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Rusya'nın eşsiz doğasında bir tarih ve kültür yolculuğuna hazır mısınız?
Ülkemizde 'Volga Volga' adıyla ünlenen Moskova-St. Petersburg arası gemi yolculuğuna ilgi, her yıl giderek artıyor. En güzel nehir yolculuklarından biri olarak kabul edilen bu gezi kendisine gösterilen ilgiyi hak ediyor. Moskova ve St. Petersburg gibi Rusya'ya başkentlik yapmış iki büyük ve önemli kentin yanı sıra Rus tarihinde önemli yere sahip şehir ve kasabaları da görmeye olanak sağlayan bu yolculuk, seyir esnasında gerçekleştirilen bir dizi etkinlik, Rus kültürü ve Rus tarihi üzerine verilen bilgilerle oldukça ilgi çekici hale geliyor.
Gezi, Moskova veya St. Petersburg'dan başlıyor ve Rusya'nın en önemli suyollarından, Avrupa'nın en büyük göllerinden, nehir; baraj ve kanallardan geçiliyor. Genellikle mayıs ortasında başlayan seferler eylül sonunda sona eriyor. Dünyanın en büyük ülkesi Rusya'yı tanımak, tarihi, kültürü ve insanıyla yakından tanışmak için ideal olduğunu düşündüğümüz bu gezi, görülen doğal güzellikler, tabloyu andıran manzaralarla uzun süre akıllardan çıkmıyor.
Rusya'da ve özellikle nehir gezilerinde yapılan 8 yıllık rehberliğin deneyimiyle hazırlanan bu kitap Rusya ve Rusya nehir gezileri konusunda değişik dillerde birçok kaynak varken Türkçe kaynaklarda ciddi bir eksiklik olduğu düşüncesinden yola çıkarak hazırlanmıştır. Çok detaylı ve gerekli bilgiler vermeyi tercih ettik. Umarız bu kitap turistler, rehber ve turizmcilerin yanı sıra Rusya'yı, Rusya'nın önemli suyollarını merak edenler içinde yararlı bir kaynak olma ihtiyacına cevap verebilir.
(Tanıtım Bülteninden)