Sosyal Güvenlik Hukuk Primli & Primsiz Rejim Yrd. Doç. Dr. Hasan Yüksel  - Kitap

Sosyal Güvenlik Hukuk

Primli & Primsiz Rejim

1. Baskı, 
Ocak 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
640
Barkod:
9786053272694
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
260,00
İndirimli (%10):
234,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışmada sosyal güvenlik hukuku, yasadaki son düzenlemelere göre ele alınmış olup çalışma bir referans kaynağı niteliğindedir. Çalışma dokuz bölümden oluşmaktadır.
Birinci bölümde sosyal güvenlik hukukunun temel kavramsal çerçevesi ele alınmış, sosyal güvenlik kavramının tanımından hareketle sosyal güvenlik hukukunun kaynakları, sosyal güvenliğin türleri, finansmanı ve yöntemleri açıklanmıştır. Çalışmanın ikinci bölümünde primli sosyal güvenlik sistemine, sosyal sigortacılık tekniklerine, prime esas kazançlara, isteğe bağlı sigortalılık kavramına, sosyal sigortaların kişiler açısından kapsamına, sosyal sigortaların sigorta kolları açısından kapsamına, işsizlik sigortasına ve genel sağlık sigortasına; dokuzuncu bölümünde ise primsiz sosyal güvenlik sisteminin unsurları olan 65 yaş aylığı, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme kurumu başta olmak üzere primsiz sosyal güvenlik sistemlerine değinilmiştir.
Yine çalışmada her bir bölümün sonunda bölümle ilgili güncel haber metinlerine yer verilerek teori ile pratik bilginin birleştirilmesi ve okuyucuya farklı bir bakış açısı kazandırılması hedeflenmiştir. Çalışmanın sonunda verilen ekler bölümünde daha önce yazar tarafından kaleme alınan sosyal güvenlik konulu bilimsel çalışmalara, 5502 sayılı Sosyal Sigortalar Kurumu Kanunu ile 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortasına Kanununun tamamına yer verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Sosyal Güvenlik Kavramı ve Genel Çerçevesi
.
Primli Sosyal Güvenlik Sistemi
.
Sosyal Sigortalar ve Sağlık Sigortasının Finansmanı
.
Kısa Vadeli Sigorta Kolları Bağlamında Sosyal Sigorta Kolları
.
Sağlanan Haklar ve Şartlar
.
Uzun Vadeli Sigorta Kolları: Malûllük, Yaşlılık ve Ölüm
.
Kısa ve Uzun Vadeli Sigorta Kollarına Yönelik Bazı Hükümler ve
.
Kamu Görevlilerine Yönelik Özel Düzenlemeler
.
Genel Sağlık Sigortası
.
İşsizlik Sigortası
.
Primsiz Sosyal Güvenlik Sistemi