Uluslararası Vergi Uyuşmazlıklarının Tahkim Yoluyla Çözümlenmesi (Avrupa Birliği Tahkim Antlaşması) Yrd. Doç. Dr. Emrah Ferhatoğlu  - Kitap

Uluslararası Vergi Uyuşmazlıklarının Tahkim Yoluyla Çözümlenmesi

(Avrupa Birliği Tahkim Antlaşması)

1. Baskı, 
Mart 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x19
Sayfa:
223
Barkod:
9786053772309
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
199,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmaları, uluslararası çifte vergilendirmenin engellenmesi ve giderilmesinde kullanılan en önemli araç olarak nitelendirilirken, taraf devletler arasında anlaşmaların yorumlanması ve uygulanması konusundaki uyuşmazlıklar vergi yükümlülerinin çifte vergilendirilmesiyle sonuçlanabilmektedir. Karşılıklı anlaşma usulü, söz konusu uyuşmazlıkların çözümlenmesinde kullanılan uyuşmazlık çözüm yolu olmakla birlikte, birçok çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmasında ve OECD Model Vergi Anlaşmasının 2008 güncellemesinde tahkim hükümleriyle desteklenmiştir.
OECD Model Vergi Anlaşmasındaki güncellemeden önce, özellikle 1990’lı yıllarda çifte vergilendirmeyi anlaşmalarında yer bulan tahkim hükümlerine model oluşturan Avrupa Birliği Tahkim Anlaşması’nın değerlendirilmesi ve Türk Hukukunda uluslararası vergi uyuşmazlıklarının çözüm yollarının ortaya koyulması çalışmanın amacını oluşturmaktadır.