Psikolojik Danışma ve Rehberlik Prof. Dr. Alim Kaya  - Kitap

Psikolojik Danışma ve Rehberlik

13. Baskı, 
Ocak 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
392
Barkod:
9786051703435
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
225,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İncelemekte olduğunuz bu kitap eğitim fakültelerinde okutulan rehberlik dersi için dersin içeriği de dikkate alınarak ders kitabı olarak hazırlanmıştır.
Bu kitabın yazarları okullardaki psikolojik danışma ve rehberlik uygulamalarında okul yöneticilerinin ve öğretmenlerin aktif katılımı ve desteği olmadan beklenen başarıyı elde etmenin güç olacağına inanmaktadırlar.
Başka bir ifadeyle bir psikolojik yardım hizmeti olan, çocuklarımızın ruh sağlığını korumayı geliştirmeyi amaçlayan psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerinin, öğretmenlerin katılım ve katkısı olmadan kendisinden beklenen işlevleri yerine getirmesi güçtür. Okul yöneticilerinin ve öğretmenlerin psikolojik danışma ve rehberlik anlayışına sahip olmaları ile mümkündür.
Bu anlayışın yönetici ve öğretmenlere hizmet öncesi rehberlik anlayışını kazandırma, onları okul psikolojik danışma ve rehberlik çalışmalarına aktif bir şekilde katılmaları için yüreklendirme, rehberlik çalışmalarında kendilerinden beklenen işlevlerin farkına varmalarını sağlama ve bazı uygulama becerilerini kazanmalarını sağlama, yardımcı olma isteğinin bir ürünü olarak ortaya çıkmıştır.
Bu kitabın öğretmen adayları ve öğretmenlerimize yukarıda belirttiğimiz nedenlerden dolayı bir kaynak olması amaçlanmıştır.