Biyogaz Teknolojisi Üretim – Kullanım – Projeleme Prof. Dr. Durmuş Kaya, Prof. Dr. H. Hüseyin Öztürk  - Kitap

Biyogaz Teknolojisi

Üretim – Kullanım – Projeleme

1. Baskı, 
Haziran 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
268
Barkod:
9786055936747
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
406,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Biyogaz, biyolojik olarak bozunabilir bir materyalden anaerobik koşullarda, metan bakterileri ile üretilen bir gaz karışımıdır. Biyogaz, ilke olarak doğal gaz kullanılan bütün uygulamalarda kullanılabilir. Biyogaz, çok yönlü bir enerji kaynağı olarak doğrudan ısıtma ve aydınlatma amacıyla kullanıldığı gibi, elektrik ve mekanik enerjiye çevrilerek kullanımı da mümkündür. Ayrıca, biyogaz üretimi sonucu ortaya çıkan yan ürünler de çeşitli amaçlarla kullanılabilmektedir. Biyogaz, pişirme, aydınlatma ve elektrik üretiminde kullanılabilir.
Biyogaz teknolojisi, hayvansal atıklar dışındaki diğer organik atıkların da biyogaz üretiminde kullanılmasına bağlı olarak büyük gelişme göstermiştir. Biyogaz tesislerinin başlıca amacının, elektrik üretip satmaya doğru gelişme göstermesi, tesislerin büyüklük ve sayılarının artmasını sağlamıştır. Oldukça küçük ölçekli tarımsal işletmelerin bulunduğu bölgelerde, biyogaz tesisleri kooperatif ve/veya merkezi girişimler olarak kullanılmaktadır.
Bu kitapta; biyogaz üretim ve kullanım teknolojilerine ilişkin bilgiler derlenmiştir. Biyogaz teknolojilerinin seçimi/kullanımı ve biyogaz tesislerinin projelenmesine ilişkin temel özellikler incelenmiştir. Çalışmanın konu ile ilgilenenlere yardımcı olması amaçlanmıştır.