Sosyolojik Açıdan Terör Mağduru Ailelerin Profili (Şanlıurfa Alan Çalışması Doç. Dr. Ahmet Sait Yayla, Dr. Serkan Taşğın  - Kitap
Sosyolojik Açıdan

Terör Mağduru Ailelerin Profili

(Şanlıurfa Alan Çalışması

1. Baskı, 
Şubat 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
92
Barkod:
9786054974047
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
60,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Ortaya konan bu çalışmada, genelde Şanlıurfa'ya münhasır toplumsal problemlerin özelde ise şiddet ve terör problemlerinin çözümüne yönelik ışık tutmak için yapılan ender bilimsel araştırmalardan biri olduğunu görmekteyiz. Yazarların çalışmalarında odaklandıkları nokta insanların istismar edilmelerinin önüne geçmek için terör örgütü adına faaliyet gösteren gençlerin ailelerine ulaşarak gençlerin terör örgütünün kurmuş oldukları tuzağa düşmelerini önleme çalışmalara çok önemli bir başlangıçtır.
Özellikle Şanlıurfa'nın artan genç nüfus potansiyeli, kalabalık aileler, fakir ve gelişmemiş varoşların varlığı, gençlere sağlanan sosyo-kültürel imkânların azlığı ve düşük ekonomik düzeyi göz önüne alındığında Şanlıurfa bazında ki bu çalışmanın ilimiz açısından önemi aşikârdır.
Tüm bu nedenlerden dolayı, Şanlıurfa ilinde şiddetle mücadelede uygulanan yeni yöntemler umut vermektedir. Ortaya konan bu çalışmada çocukları terör örgütlerinin tuzağına bir şekilde düşmüş ailelerin dramını ve çocukları için ne kadar üzüldüklerini okuyacaksınız.
Çalışma bu yönüyle vicdanlara dokunmaktadır. Maddi durumu iyi olmayan fakat ellerinde bulunan kısıtlı imkânlarla çocuklarını okutmak için her şeylerini feda etmeye hazır olan bu ailelerin çocuklarını hiç acımadan ve kendi amaçları doğrultusunda terör örgütü saflarına katmayı bekleyen insanların ise okullarda, çeşitli kurslarda ve etkinliklerde yani hayatın çoğu yerinde karşımıza çıkabileceği gerçeğini orta-ya koyan bu çalışma aslında geride kalan anne baba ve kardeşlerin mağduriyetlerini ortaya koymaktadır.