Hysteresis  Makro İktisat KPSS ve Kurum Sınavları Tufan Samet Özdurak  - Kitap
Hysteresis

Makro İktisat

KPSS ve Kurum Sınavları

5. Baskı, 
Mayıs 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
816
Barkod:
9786057731333
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
616,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
"Hysteresis Makro İktisat" isimli eser beşinci baskısında iktisat biliminin makro boyutunu KPSS, kaymakamlık, devlet ve banka müfettişlikleri, idari hâkimlik, uzmanlık, denetmenlik ve iktisadın yer aldığı tüm kurum sınavlarına yönelik olarak bütün boyutları kapsayacak şekilde ortaya koymaktadır.
Makro iktisadın, iktisat bölümü yer alan tüm sınavlarda "en kritik alan" olduğu gerçeği göz önüne alındığında, eserde yer alan her bir bölümün önemi daha da artmaktadır. Makro iktisat, bir yanıyla para bankanın bir yanıyla iktisadi düşünce okullarının diğer yanıyla da uluslararası iktisadın özünü oluşturan temel iktisat bilim dalıdır. Bu nedenle "Hysteresis Makro İktisat" isimli bu eserde makro iktisadın tüm konularının yanı sıra iktisadi düşünce okullarının, para bankanın ve uluslararası iktisadın da en önemli kısımları yer almaktadır.
Öğrenci dostu olma niteliği taşıyan bu kitapta bölümler oluşturulurken, "yalın ve akıcı bir dille" makro iktisat biliminde yer alan bütün konular arasında neden sonuç ilişkisi kuracak bir sistematik tasnifleme yapılmış. Bu nedenle esere çalışırken birinci bölümden yirminci bölüme kadar kitaptaki bölüm sırası takip edilerek çalışılması önerilmektedir. Böyle bir çalışma yapıldığında hem önceki bölümle bağlantı kurulacak hem de sonraki bölüme geçiş kolaylığı sağlanacaktır. Ayrıca he bir bölüm sonunda yer alan çalışma soruları çözümleriyle beraber ele alındığında işlenen konu hakkında tüm ince hatlarıyla konu bütünlüğü sağlanmış olacaktır.
Eserin yenilenmiş beşinci baskısında ilk dört baskıda yer almayan yeni tablolar, açıklamalı grafikler ve yeni sorular ile kitabın fonksiyonelliği daha da artırılmış. Bu bağlamda standart bir makro iktisat eseri ortaya koymak yerine, konuların başlıkları ve bölüm tasnifleri birbirini "tam tamamlayıcı" bir düzen içerisinde yapılmış, her bir konunun arkasından da yoğun bir düşünceyi gerektiren çalışma soruları ile çözümlerine ayrıntılı biçimde yer verilerek anlatılan hususların pekişmesi sağlanmış.
(Tanıtım Bülteninden)