İbrahim'in Çocukları Dinsel Çatışmalar Çağında Özgürlük ve Hoşgörü Kelly James Clark  - Kitap

İbrahim'in Çocukları

Dinsel Çatışmalar Çağında Özgürlük ve Hoşgörü

1. Baskı, 
Ağustos 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x21
Sayfa:
440
Barkod:
9786053112860
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
28,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bugün dünyadaki hiçbir ülke hoşgörüsüzlükten muaf değil. İsrail, Filistin, Kuzey İrlanda, Sudan, Balkanlar, Pakistan, Hindistan, Sri Lanka, Kafkaslar dini inanış farklılıkları yüzünden kasıp kavrulan coğrafi bölgelerden sadece bazıları. Yahudiler, Hıristiyanlar ve Müslümanlar kendi inanç ve iman şekillerine sadık kalırken diğer dinlere karşı özgürlük, hoşgörü ve saygı gibi duyguları da barındırabilirler mi?
Bu hayati önem taşıyan kitapta İbrahimi dinlere mensup on beş çok etkili isim dini özgürlük ve hoşgörüyü kendi inançlarının bakış açısından tanımlıyorlar. Eski Amerikan başkanı Jimmy Carter, Haham Arik Asherman, Endonezya'nın ilk demokratik yollardan seçilmiş başkanı Abdurrahman Wahid ve diğer yazarlar kendi deneyimlerinden ve kendi dinlerine ait kutsal yazılardan yola çıkıyor, laiklerin tercih edeceği gibi tamamıyla saf mantığa güvenmek yerine kendi dini gelenek göreneklerini yaşayarak, onlar aracılığıyla karşılıklı barış, ödünsüz bir özgürlük ve ilkeli bir toleransı kutluyorlar.
Hoşgörüsüzlüğü savunmak için kutsal kitaplarından pasajlar okuyan dini liderlere bir karşılık olarak diğer din mensuplarına hoşgörü ve saygının İbrahimi dinlerin kalbinde olduğunu söyleyerek karşılık veriyorlar.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitapla İlgili Kategoriler