İktisadi Kalkınma Temelinde Gayrimenkul Ekonomisi Dr. İlkay Güler  - Kitap
İktisadi Kalkınma Temelinde

Gayrimenkul Ekonomisi

1. Baskı, 
Temmuz 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
222
Barkod:
9786053449928
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Kitabın Fiyatı:
130,00
İndirimli (%10):
117,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitapta, gayrimenkul sektörünün, ekonomideki diğer tüm sektörlerle olan bağlantısı, Leontief in, Nobel ödülüne layık görüldüğü girdi-çıktı analizi yöntemi ile elde edilen katsayıları kullanarak, daha ayrıntılı inceleme olanağı sağlayan Reyes'in önemli katsayılar yaklaşımı ile analiz edilmektedir. NACE REV 2 ekonomik faaliyet sınıflandırmasına göre 64 sektörlü olarak düzenlenen, 2002 yılı girdi-çıktı tablosu ile hali hazırda 64 sektörlü olan 2012 yılı girdi-çıktı tablosunda yer alan veriler literatürde ilk kez bu çalışmada kullanılmaktadır.
Bu kitapta, gayrimenkul sektörü, iktisat biliminin temel konuları çerçevesinde kapsamlı olarak ele alınmakta ve Türkiye özelinde gayrimenkul sektörünün, ekonomideki tüm sektörlerle olan bağlantılarının fazlalığı, bu anlamda anahtar sektör olmasa da uygulanan analiz sonucunda önemi, ayrıntılı olarak ortaya konmaktadır. Kitapta ayrıca, gayrimenkul sektöründe zamanlar arası üretimde kullanılan girdi bileşenlerinin anlamlı bir şekilde farklılaşmadığı, zamanlar arası üretimde benzerlik analizi ile gözler önüne serilmektedir.
(Sunuştan)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Gayrimenkul Sektörü
.
Gayrimenkul Sektörünün Mikro İktisadi, Makro İktisadi Özellikleri ve Parasal Aktarım Mekanizması Açısından Değerlendirilmesi
.
Türkiye Ekonomisi ve Kalkınma Planlarında Gayrimenkul Sektörü
.
İktisadi Kalkınma Temelinde Türkiye'de Gayrimenkul Sektörünün Konumu
Kitapla İlgili Kategoriler