Genetik Güldehen Bilgen, İbrahim Demir, Süer Yüce  - Kitap
1. Baskı, 
Ekim 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
350
Barkod:
9786053953999
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Genetik, birçok bilim dalının temelini oluşturur. Biyoloji, tarım, tıp, veteriner gibi birçok bilim dallarındaki meslek eğitiminin en önemli temel taşı konumundadır. Bu bilim dallarında okutulan birçok dersin anlaşılabilmesi için iyi bir genetik bilgisi şarttır. Bu kitabın büyük bir bölümünde klasik genetik, moleküler genetik ve sitogenetik ile ilgili bilgiler birbirini tamamlayacak bir bütünlük içinde bağdaştırılarak sunulmaya çalışılmıştır.
Genetik olayların anlaşılması genetik mekanizmaların kavranması ile doğrudan ilgilidir. Bu nedenle genetik mekanizmaların ve sitogenetik bilgilerinin şekiller, şemalar ve resimlerle aydınlatılmasına özen gösterilmiştir.Genetiğe karşı ilgi günümüzde sosyal kesimlere kadar yayılan bir eğilim göstermektedir. Özellikle moleküler genetik dalındaki bulguların tıp, tarım, farmakoloji ve gıda alanlarında kullanım ile, genetik hastalıkların tedavisindeki ümitler, gen teknolojisinin ürünleri ve transgenik bitkiler gibi ürünler hakkındaki haberler, günlük yaşamda en çok tartışılan konular arasına girmiştir.
Bütün bu konuların temel bilgileri genetik bilim dalının içeriğinde yer almaktadır.Bu kitabın amacı; ziraat, biyoloji, tıp ve veteriner öğrencilerine birçok derste başarılı olabilmeleri için gerekli temel genetik bilgileri kazandırmaktır.Kitap aynı zamanda genetik konular üzerinde bilgi edinmek isteyen sosyal kesimlere de hitap edecek niteliktedir.