Medeni Hukuk Pratik Çalışmaları Prof. Dr. Aydın Zevkliler, Prof. Dr. Ayşe Havutcu, Yrd. Doç. Dr. Hakan Albaş, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Beşir Acabey, Yrd. Doç. Dr. İlknur Serdar, Yrd. Doç  - Kitap
14. Baskı, 
Eylül 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
954
Barkod:
9789756809082
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu basıda da, önceki basılar da olduğu gibi, Medeni Kanun'un tümünü oluşturan Giriş ve Başlangıç Hükümleri, Kişiler Hukuku, Aile Hukuku, Miras Hukuk, Eşya Hukuku kitapları ve nihayet Borçlar Kanununda düzenlenen konularla, yani Medeni Hukukun tümüne ilişkin olay ve konular ele alınmıştır. Bu arada ele alman olaylara ilişkin bazı örnekler ve bunların çözümleri ile bu örneklere ilişkin yüksek yargı kararlarına da yer verilmiştir. Bunun yanında, çözümü verilmemiş güncel hukuksal problemlere de yer verilerek, bu problemlerin çözümü kitaptan yararlanacak olanlara bırakılmış, böylece kullanıcının karşısına çıkacak güncel sorunlara doğru çözümler bulma becerisini geliştirme olanağı da kazandırılmak istenmiştir.
Kitabın sonraki basılarının hazırlanması sırasında yürürlükte olan 743 sayılı Türk Kanunu Medenisi tümden değiştirilerek, onun yerine 2001 yılında 4721 sayılı yeni Türk Medeni Kanunu yürürlüğe konulmuştur. Bundan başka daha önce yürürlükte olan 818 sayılı Türk Borçlar Kanunu değiştirilerek yerine 2012 yılında 6098 sayılı yeni Türk Borçlar Kanunu yürürlüğe konulmuştur. Her iki değişiklikten sonra kitabın bu değişikliklerden önceki basıları gözden geçirilerek, işlenen konuların, değişikliklerle ortaya çıkan yeni hukuksal duruma uyarlanması sağlanmıştır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Başlangıç Hükümleri
.
Kişiler Hukuku
.
Aile Hukuku
.
Miras Hukuku
.
Eşya Hukuku
.
Borçlar Hukuku (Özel – Genel Hükümler)
Kitapla İlgili Kategoriler