Ölçek ve Test Geliştirme Yapısal Eşitlik Modellemesi Kazım Özdamar  - Kitap

Ölçek ve Test Geliştirme Yapısal Eşitlik Modellemesi

1. Baskı, 
Mart 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
0
Barkod:
9789756428924
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, lisans ve lisansüstü düzeydeki öğrencilerine verilen Ölçek ve Test Geliştirme, Yapısal Eşitlik Modellemesi derslerinde yararlanılan ders notlarına ve çeşitli araştırma projelerine verilen danışmanlık hizmetlerine dayalı uygulamalı örneklere dayalı bilgileri içermektedir.
Bu kitaptaki örnek çözümler ve yorumlamalar, çeşitli uygulama alanından toplanan verilere ve senaryolara dayalı olarak türetilmiş verilere (random generated/conditionally gererated data matrix) dayanmaktadır. Bazı kısıtlar nedeniyle örneklerdeki birim sayıları oldukça düşük tutulmuştur.
Bu kitaptaki yöntemlere ilişkin örnek uygulamaların çözümleri IBM SPSS AMOS 21 ile yapılmıştır. AMOS, Windows tabanlı, menü yönetimli, kod (macro) yazma gerektirmemesi ve kullanımının diğer SEM programlarına göre kolay olması bakımından tercih edilmiştir. ural Equation Modelling, SEM) yöntemi içerdiği tekniklerin farklılığı ve parametre tahmin yöntemlerinin çeşitliliği bakımından değişkenlerarası nedenselliklerin ve yapısal bağıntıların ortaya konması (causal analysis) için çok yaygın kullanılan yöntemlerden birisi olmuştur.
(Tanıtım Bülteninden)