Sosyal Ağ Analizine Giriş Yrd. Doç. Dr. Volkan Tunalı  - Kitap

Sosyal Ağ Analizine Giriş

1. Baskı, 
Ekim 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
200
Barkod:
9786053205166
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
133,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, kaynağı her ne olursa olsun, özellikle büyük ve karmaşık ağları çeşitli teknik ve araçlar kullanarak anlamaya çalışan Ağ Bilimi (Network Science) ve Sosyal Ağ Analizi (Social Network Analysis) konularına giriş yapmak isteyen öğrenci ve araştırmacılara temel bir kılavuz olması amacıyla yazılmış. Bu alanda Türkçe bir kaynak olarak önemli bir boşluğu dolduracak olması kitabın yazılmasında diğer bir motivasyon kaynağı olmuş.
Kitap aynı zamanda bir dönemlik lisans son sınıf ya da lisansüstü düzeyinde, giriş niteliğinde bir ders için temel ders kitabı olmaya uygun bir içerikle hazırlanmış. Kuramsal konular gereken kapsam ve derinlikte ele alınmış ve tüm kavramlar çözümlü ve açıklamalı örneklerle desteklenmeye çalışılmış. Kuramsal konuların, uygulamalı çalışmalarla dengelenmesine özen gösterilmiş. Bölüm sonlarındaki sorularla konuların pekiştirilmesi ve öğrencilerin araştırmaya teşvik edilmesi hedeflenmiş.
Ağ analizinin disiplinlerarası bir konu olması nedeniyle konuya ilgi duyan hemen her alandan okuyucunun yararlanabileceği bir kitap. Ayrıca, ağ analizi yazılımlarının kullanımları ve dosya formatlarıyla ilgili verilen bilgi, öneri ve ipuçları da uygulama çalışmalarında yararlı.
(Tanıtım Bülteninden)