Türk Pozitif Hukuku'nda ve Avrupa İnsan Hakları Hukuku'nda  Özgürlük ve Güvenlik Hakkı Arş. Gör. Betül Kalyoncu  - Kitap
Türk Pozitif Hukuku'nda ve Avrupa İnsan Hakları Hukuku'nda

Özgürlük ve Güvenlik Hakkı

1. Baskı, 
Haziran 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
288
Barkod:
9786053002154
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
200,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'n de yer alan özgürlük ve güvenlik hakkı, Türk pozitif hukukunda "koruma tedbirleri" başlığı altında ele alınmış. Özgürlük ve güvenlik hakkının korunması amacıyla getirilen bu düzenlemelerin, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile ne derece uyumlu olduğu, özgürlük ve güvenlik hakkının ulusal hukukta yeterince anlaşılıp anlaşılmadığının detaylı olarak incelenebilmesi ve bir sonuca varılabilmesi amacıyla böyle bir çalışma yapılmış.
Özgürlük ve güvenlik hakkının, Türk pozitif hukukundaki düzenlemelerde ve uygulamada ne şekilde ele alındığı hususu, hem Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin hem de yüksek yargı organlarının kararları incelenerek değerlendirilmeye çalışılmış. Ayrıca Türk pozitif hukukundaki koruma tedbirlerinin, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile daha uyumlu hale getirilmesi amacını taşıyan bazı değişikliklere de çalışma kapsamı dâhilinde yeri geldiğince değinilmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Özgürlük ve Güvenlik Hakkına İlişkin Kavramsal Çerçeve
.
İnsan Hakları Hukuku'na İlişkin Temel Belgelerde Özgürlük ve Güvenlik Hakkı
.
Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi Çerçevesinde ve AİHM İçtihatları Işığında Özgürlük ve Güvenlik Hakkı
.
Türk Pozitif Hukuku'nda Özgürlük ve Güvenlik Hakkı