Avrupa Birliği İstihdam Projeleri ve Meslek Yüksek Okulları Ebru Çağlayan, Filiz Çakır Zeytinoğlu, Emine Cihangir, Şeref Tür, Firuzan Nakiboğlu  - Kitap

Avrupa Birliği İstihdam Projeleri ve Meslek Yüksek Okulları

1. Baskı, 
Nisan 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
232
Barkod:
9786054259205
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Avrupa Birliği, istihdam konusunda özellikle 1970’li yıllardan itibaren çalışmalara önem vermiş ve bu konuda yapılabilecekleri gündemine almıştır. Avrupa İstihdam Stratejisi doğrultusunda, 2010 yılında istihdam oranlarının belli hedeflere ulaştırılması öngörülmüştür. İstihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılması için üye ve aday ülkelerin de üstlerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmesi gerekmektedir.
Bu çalışma Türkiye’de hayata geçirilen Avrupa Birliği İstihdam projelerinde Meslek Yüksekokulları ve ilgili diğer kurumlar ile yapılan işbirliğinin sonuçlarını ortaya koyabilmek ve bu tür projelerin devamlılığı açısından bir örnek göstermek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Örnek bir istihdam projesinin başlangıcından bitimine kadar özellikle verilen eğitimin ve katılımcıların başarısının değerlendirildiği bu kitapta, bundan sonra yapılması planlanan bu tür projelere ve bu konuda bilgi edinmek isteyen okuyuculara fayda sağlayacağına inanılmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Avrupa Birliği Programları ve Ajanslarına Genel Bakış
.
Avrupa Birliğine Katılım Öncesi Mali Yardımlar (IPA)
.
Türkiyede Avrupa Birliği İstihdam Projeleri ve Meslek Yüksekokulları
.
Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Örneği