Temel Beslenme Bilgileri ve Çorbalar Ülker Gürman  - Kitap

Temel Beslenme Bilgileri ve Çorbalar

1. Baskı, 
Ağustos 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
212
Barkod:
9786053647973
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Yemek konularının yanı sıra, en önemli beslenme konuları, mutfakla ilgili önde gelen, bilinmesi gereken temel bilgileri, sanitasyon (temizlikte sağlık) konuları da her kitapta ayrı birer bölüm hâlinde verilmiştir.
Ayrıca kitaplar ev hanımlarına, amatör meraklılara, yemek kültürünü geliştirip, yalnız hazırlarken değil, yerken bile, yerli ve yabancı restaurantlarda yabancı kalmamalarına yararlı olacağı düşüncesiyle yemek isimlerinde" Türkçenin yanı sıra, yabancı dilden vermeye çalışılmıştır.
Turizm ülkesi olan, olmaya çalışan ülkemizde yabancılara hitaben hazırlanan menü-yemek listelerinde pek çok yanlışa rastlanmaktadır. Bu listelerde genelde isimler tercüme olarak da verildiği için çok komik yanlışlıklar oluşmaktadır. Bazı yemekler için tercüme isimler söylenebilse de bazıları için özel sözcükler vardır, o sözcüklerin kullanılması gerekir.
Kitaplarda, yemeklerin hazırlanmasında kullanılan malzemeler" kapsayan ölçüler bölümünde genelde ölçü olarak -kilogram, litre, santilitre gibi birimlere yer verilmiştir. Bunun yanı sıra malzemelerin doğranmış şekillenmiş durumdaki ölçüleri verilmiştir.
Kitapla İlgili Kategoriler