Proje Yönetimi Halkla İlişkilerde Tutarlı, Özgün, Sürdürülebilir Uygulamalar Doç. Dr. Nilay Başok Yurdakul, Doç. Dr. Gül Coşkun Değirmen  - Kitap

Proje Yönetimi

Halkla İlişkilerde Tutarlı, Özgün, Sürdürülebilir Uygulamalar

1. Baskı, 
Eylül 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
762
Barkod:
9786051339115
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
434,00
İndirimli (%10):
390,60
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Halkla ilişkiler mesleğinin gelişimine paralel olarak halkla ilişkiler alanında gerçekleştirilen projelerde, günümüze gelene değin birçok gelişim ve değişim yaşandığı görülmektedir. Bu noktada geçmişte gerçekleştirilen halkla ilişkiler projeleri incelediğinde, araştırma ve planlama yapılmadan hatta çoğu zaman bütçe ve zaman tablolarına gerek duyulmadan çalışmaların yapıldığı görülürken, günümüzde araştırma aşamasına çok fazla önem verildiği ve projenin bu aşamasında elde edilen verilere göre yapılandırıldığı dikkat çekmektedir. Bu noktada halkla ilişkiler projelerine ilişkin detaylı stratejik planlama ve ölçümlemelerin yapılmasının, halkla ilişkiler çalışmalarından elde edilecek başarı için bir anahtar niteliği taşıdığı ifade edilebilir.
Halkla ilişkiler alanında öğrenilen tüm teorik bilgileri pratik ile birleştiren bu kitapta, proje yönetimi süreci ele alınmaktadır. Kitap, proje yönetimi kavramını, proje yönetim ekibi ve hakla ilişkiler profesyonellerinin özelliklerini, proje yönetiminde stratejik planlama unsurlarını, “araştırma, planlama, uygulama, ölçme ve değerlendirme” basamaklarını bu basamakların içerisinde yer alan aşamaları, proje sunumunda dikkat edilmesi gereken hususları ve sanal ortamda halkla ilişkiler projelerinin yönetimi ve örneklerini içermektedir. Tüm bu teorik bilgiler kapsamında, danışmanlıkları her iki akademisyen tarafından yürütülmüş ve kitap içinde yer verilmiş örnek projeler ile gerek akademik anlamda gerekse sektörel anlamda halkla ilişkiler alanına katkı sağlanmakta, teorik bilgilerin uygulama ile nasıl birleştiği ortaya koyulmaktadır.
Bu kitabın hem kurumlar hem de halkla ilişkiler alanında çalışan akademisyenler ve öğrenciler açısından halkla ilişkiler projelerine ilişkin bir ışık tutacağı, halkla ilişkiler projelerinde nasıl “uygulanabilir ve tutarlı çalışmalar” ortaya koymaları gerektiğine dikkat çekeceği ortadadır. Bu içeriği ile eser, başarılı proje yönetimi sürecine örnek uygulamaları ile yol gösterici bir nitelik taşımaktadır.