Hukuk Özgürlük ve Ahlak H. L. A. Hart  - Kitap

Hukuk Özgürlük ve Ahlak

1. Baskı, 
Temmuz 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
96
Barkod:
9786059018739
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
90,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Yayımlandıktan yaklaşık 60 yıl sonra okuruyla yeniden buluşan Hukuk, Özgürlük ve Ahlak, adından başlayan vaade uygun olarak, bu üç bileşenin ilişkisine odaklanıyor.
H. L. A. Hart, hukuk ile ahlak arasındaki ilişkiyi, ahlaka aykırı bulunan edimlerin cezaya tabi olup olmaması tartışmasını merkeze alarak inceliyor. Bu bakımdan "cinsel ahlak" alanını verimli bir tartışma sahası sayarak çağının ötesinde, cesur yönelimlerle tartışmayı sürdürüyor. Kitapta toplumların genel ahlak çerçevelerini "zorlayan" tercihler zaman zaman örnek vakalardan yola çıkılarak ele alınıyor.
Cinsel özgürlük alanında yaşanan tartışmaları tarihsel zeminde inceleyen eser, bu özgürlüklerin elde edilebilmesinin ne kadar uzun zaman aldığını, bu uğurda ne kadar büyük gayret gösterildiğini ortaya koyarken onlarca yıl öteden günümüze ışık düşürüyor.
H. L. A. Hart'ın, kanun yapmanın "kolaylığı" ile kanunları değiştirmenin "zorluğu"nu özgürlük kavramını vurgulayarak irdelediği Hukuk, Özgürlük ve Ahlak, sorduğu sorulara okurla birlikte yanıt vermeyi önceleyen yapısıyla güncelliğini korumaya devam ediyor.
(Tanıtım Bülteninden)