Açıklamalı ve Örnekli Toptancı Hal Mevzuatı Hafize Zülüflü  - Kitap
Açıklamalı ve Örnekli

Toptancı Hal Mevzuatı

1. Baskı, 
Ekim 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
1040
Barkod:
9786056110993
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Belediyeler; Anayasamız çerçevesinde belde halkının medeni ve müşterek ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulmuş, organları seçimle iş başına gelen ve kendi gelirleri bulunan kamu tüzel kişileridir. İl özel idaresi, belediye ve köylerden meydana gelen mahalli idareler arasında en etkin olanı belediyelerdir. Zira, nüfusumuzun hemen hemen % 80'i belediye sınırları içerisinde yaşamaktadır.
Belediyelerin görev, yetki ve sorumlulukları başta kendi teşkilat kanunları olmak üzere diğer pek çok mevzuatla belirlenmiştir. Belediyeler, kendilerine kanunlarla verilen görev ve hizmetleri yürütürken yine bu kanunlarla tanınan yetkileri kullanmaktadır.
Belediyeler gerek kendi teşkilat kanunları, gerekse 5957 Sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında toptancı hal kurup işletebilecekler, gerçek ve tüzel kişilerce kurulacak olan toptancı hallerine kuruluş izni vererek denetleyebileceklerdir.
Bu kitapta, 5957 sayılı Kanunun belediyelerce uygulanmasına yardımcı olmak üzere ilgili Kanun ve yönetmelikler çerçevesinde gerekli açıklama ve örnekler gösterilerek, uygulamacıların hizmetine sunulması amaçlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Açıklamalı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakında Kanun
.
Belediyelerce Toptancı Hal Kurulması, İşletmesi Devri
.
Gerçek veya Tüzel Kişilerce Toptancı Hal Kurulması, İşletmesi
.
Toptancı Halleri ile İşyeri Mevzuatı Arasındaki İlişkiler
.
İlgili Yönetmelikler
.
Diğer İlgili Mevzuat
.
Örnek Uygulamalar
.
Pazaryeri Denetimi ve Cezaları
Kitapla İlgili Kategoriler