Fen ve Teknoloji Laboratuvarı ve Uygulamaları Öğr. Gör. Naciye Şimşek, Öğr. Gör. Yasemin Çınar  - Kitap

Fen ve Teknoloji Laboratuvarı ve Uygulamaları

4. Baskı, 
Ekim 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
376
Barkod:
9786051336626
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Fen ve Teknoloji ve Uygulamaları adı ile hazırlanan kitap, on altı bölümden oluşmaktadır. Bu bölümlerden 1. Bölüm: Dersin Amaçları ve Bilim İnsanının Özellikleri, 2. Bölüm: Laboratuar Kuralları ve İlk Yardım, 3. Bölüm: Laboratuarın Önemi ve Araç-Gereçlerin Sınıflandırılması'ndan oluşmaktadır. Diğer on iki bölüm ise bilimsel süreç becerilerinden oluşmaktadır.
Bu bölümler ise şöyledir:
4. Bölüm: Veri Toplama, Düzenleme Ve Grafik Çizme, 5. Bölüm: Gözlem Yapma,6. Bölüm: Sınıflama, 7. Bölüm: Ölçme ve Sayıları Kullanma, 8. Bölüm: Uzay - Zaman Konum İlişkisini Kavrama, 9 Bölüm: Hipotez Kurma, 10. Bölüm: Yordama, 11. Bölüm: Değişkenleri Değiştirme ve Kontrol Etme, 12. Bölüm: Önceden Kestirme, 13. Bölüm: Model Oluşturma, 14. Bölüm: Yaparak Tanımlama, 15. Bölüm: Model Oluşturma son bölüm olan 16. Bölüm ise Mikroskopla İlgili Etkinliklerden oluşmaktadır. Böylece öğrencilerimiz bir yandan yapılacak etkinlikler yolu ile el ve zihin becerisi geliştirirken diğer yandan fen ile ilgili temel bilgilerini gözden geçirecek bu yolla da bilimsel süreç becerilerini öğrenme konusunda belli bir mesafe kat etmiş olacaklardır.
Bu çalışma, incelenen kitaplardan farklı olarak hem kitap hem de defter olma özelliği taşımaktadır. Bu amaçla öğrencilerin özgün düşüncelerini yazabilmeleri için deney raporunun çeşitli yerleri boş bırakılmıştır. Yine farklı olarak kaynakça hemen bölümün bitiminde yer almaktadır. Kitaptan sınıf öğretmenliği bölümü öğrencileri ve öğretmenleri, okul öncesi öğretmenliği öğrenci ve öğretmenleri, fen bilgisi öğretmenliği öğrenci ve öğretmenliği ile fene meraklı her kez yararlanabilir.