Stretching İlkeleri, Egzersiz Dağarcığı Yrd. Doç. Dr. Murat Bilge  - Kitap

Stretching İlkeleri, Egzersiz Dağarcığı

1. Baskı, 
Ağustos 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
390
Barkod:
9786051335414
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
336,00
İndirimli (%10):
302,40
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Seviyesi ne olursa olsun harekete dayalı her sportif branş, ısınmaya ihtiyaç duyar. Isınmanın, antrenmanın esas devresine hazırlanmanın ve antrenman sonrası soğumanın vazgeçilmez bir unsuru olan "stretching" egzersizleri, performans amaçlı eğitmenlerin ayrıntılı olarak bilmesi gereken performans bileşenlerinden biridir. Farklı yaş grupları, farklı cinsiyetler, farklı fiziksel hazırbulunuşlukta olan gruplar aynı zamanda farklı amaçlar için de antrenman yapmaktadırlar. Bu yüzden performans amaçlı eğitmenler, "stretching" egzersizlerinin yelpazesini geliştirmeli ve çeşitlendirmelidir.
Bu kitap, "ısınma"yı önemseyen antrenörlere, öte yanda "ısınma"yı önemsemeyen antrenörlerin sporcularına "Stretching Egzersiz Dağarcığı" oluşturabilmek için hazırlanmıştır. Belirli bir seviyeye gelen sporcular, kendi vücutlarının ihtiyaçlarını çok iyi tespit edebilmektedirler. Bu aşamada sporcuların bireysel olarak ihtiyaç duydukları ısınma bölümündeki stretching egzersizlerini antrenörlerden beklemek çok gerçekçi olmayabilir.
Ayrıca günlük bireysel performansını artırmak için hareket eden her birey "Stretching Egzersizleri"nin potansiyel talepkârlarıdır. Bu aşamada ilk vurgulanması gereken nokta, kendi başına spor yapacak bireylerin, spora başlamadan önce doktora başvurarak sağlıklarıyla ilgili gerekli ön tetkikleri yaptırmaları gereğidir. Tetkikler sonrasında doktorların öngördüğü egzersizler doğrultusunda kullanılabilecek olan "Stretching Egzersiz Dağarcığı" farklı hazırbulunuşluktaki bireylere sunduğu seçeneklerle kolaylık sağlayacaktır.
Stretching İlkeleri ve Egzersiz Dağarcığı vücudun 15 ayrı bölgesine yönelik 964 stretching egzersizini uygulama yönergeleriyle beraber okuyucularına ve uygulayıcılara sunmaktadır.
Kitapla İlgili Kategoriler