Matematiksel İstatistik Prof. Dr. İbrahim Hasgür  - Kitap

Matematiksel İstatistik

1. Baskı, 
Mart 2000
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
379
Barkod:
9789753472715
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
290,00
İndirimli (%81):
55,00
Stoktan hemen gönderilir.
Kitabın Açıklaması
İstatistik, birçok nedenin etkisi altında bulunan kolektif olgulardan meydana gelen bir bütünün matematiksel yöntemlerle incelenmesi tekniğidir. Yani istatistik metotları her şeyden önce, matematiğe dayanmaktadır.
Hayatın pek çok alanında olasılık kelimesini kullanırız. Ne var ki matematik belirsiz kelimelerle değil, kesin sayılarla ifade edilir. Olasılık kelimesinin yalnız soyut anlamıyla yetinilmeyerek, ona matematiksel bir kimlik de verilmesine olasılık hesabı deriz.
Olasılık hesabı tesadüfi olayları inceler. Tesadüfi olaylar, önceden kesin olarak ne zaman, nasıl ve ne şekilde ortaya çıkacakları belli olmayan, her bir sonucun ihtimale bağlı olduğu olaylardır. Olasılık hesaplamasındaki tesadüfilik, her olaya belirli sonuçlar ve bunlara belirli ihtimaller bağlayarak , onu belli kanunlarla disipline eder.
Kitap; genel olasılık kavramını tanıtan, tesadüfi değişken kavramı ve çeşitlerini ele alan, temel olasılık kanunlarının önemini vurgulayan ve önemli olasılık dağılımları hakkında bilgi veren altı ana bölümden oluşmaktadır.
Süleyman Demirel Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Hasgür'ün kaleme aldığı Matematiksel İstatistik, konuyla ilgilenenler için yararlı bir kaynak olacaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Tesadüfi olay ve İhtimal Kavramı
.
Tesadüfi Değişkenler
.
Örnekleme ve Büyük Sayılar Kanununa Giriş
.
Test Dağılımları
.
Tahminleme
.
Güven Aralıkları ve Testler
Kitapla İlgili Kategoriler