Ardında Kalan Belgeler Beşir Göğüş  - Kitap

Ardında Kalan Belgeler

1. Baskı, 
Ocak 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x21
Sayfa:
346
Barkod:
9789757495239
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
20,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Beşir Göğüş'ün hazırladığı dizelgeden yola çıkılarak eğitim, dil ve yazın, kitap eleştirileri ve incelemeleri, denemeler, kişilerin ardından ve diğer yazılarla bildiriler olmak üzere altı bölümde toplanarak tarihlerine göre sıralanan yazıları içeren yapıtın ekinde, çeşitli tarihlerde yayımlanan öğretmen kitapları, araştırmalar ve ders kitaplarının da açıklamalı bir dökümü yer almaktadır. Kitabın önsözünde Dilek Göğüş Ülgüray şöyle sesleniyor:
"Babam Beşir Göğüş, çeşitli eğitim kademelerindeki okullar için hazırladığı Türkçe ve Dilbilgisi kitapları ile tanınmıştır. Ancak bir eğitimci, aydın ve dilbilimci olarak birikimini ve düşüncelerini çeşitli yayın organlarında da yayımlamıştı.
Ulusal eğitimimizin Atatürk'ün çizdiği yoldan sapılarak zedelendiği ve eğitimle ilgili bilimsel gerçeklerin, ideolojik kaygılar ön plana alınarak yok edilmek istendiği günümüzde, bu yazılar hâlâ güncelliğini ve önemini korumaktadır. Bu bakımdan, babamın eğitim konusundaki görüş ve düşüncelerini, Türk dili ve edebiyatına ilişkin eleştiri ve incelemelerini içeren bu yazıların bugün de aydınlarımız ve eğitimcilerimiz tarafından zevkle okunabilecek, kayda değer birer kaynak oluşturacağını düşünüyorum.
Ömrünü Türkçe eğitimine adamış ve eğitimin her düzeyi için elli yılı aşkın bir süre kitap ve yazılar yazmış bir eğitimci olan babamın birikim ve düşüncelerinin, bu kitap aracılığıyla genç kuşaklara ışık tutmasını, genç eğitimcilerin çağdaş ve ileri kuşaklar yetiştirmelerine yardımcı olmasını dilerim. (Tanıtım Bültenin'den)