Velazquez (500 Görsel Eşliğinde Yaşamı ve Eserleri) Susie Hodge  - Kitap

Velazquez

(500 Görsel Eşliğinde Yaşamı ve Eserleri)

1. Baskı, 
Mayıs 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
23x29
Sayfa:
256
Barkod:
9786053329107
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İspanya'da Habsburg hanedanının hüküm sürdüğü 17. yüzyılda, Kral IV. Felipe'nin en önemli ressamı olan Diego Velázquez'in yaşamına ve eserlerine ilişkin kapsamlı bir başvuru kitabı. Sanatçının eğitimine, aile yaşamına, etkilerine ve önde gelen tüm eserlerine ışık tutan büyüleyici bir çalışma. Sıradan insanların ve bodegónların ressamı olmaktan, İspanyol kraliyet ailesi portrelerine ve özellikle de en ünlü eseri Nedimeler'le taçlandırdığı başarısına uzanan gelişimini inceleyen bir araştırma. Velázquez'in resimlerine uzman analizleri ve sanatçının üslubu ve tekniğine dair açıklamalar eşliğinde yer verilen muhteşem bir galeri. Velázquez'in, çağdaşlarının ve ondan etkilenmiş Manet ve Degas gibi sonraki sanatçıların 500 seçkin çalışması.
Hayatının anlatıldığı kitabın ilk bölümü, Velázquez'in eserlerini verdiği dönemin tarihsel koşullarına detaylı bir bakış sunar. Velázquez, Tiziano ve Caravaggio hayranıydı; onların resimlerinden etkilenerek, kendi eserlerine çarpıcı ışık-gölge oyunları ekledi. İtalya'ya yaptığı seyahat, Papa X. Innocentius'u resmetmesiyle sonuçlandı. Madrid'e döndüğünde, Las .Meninas'ı (Nedimeler) yarattı.
Kitabın ikinci bölümünde, sanatçının ve hem onu etkilemiş hem de ondan ilham almış diğer sanatçıların eserlerinden oluşan harika bir galeri yer almaktadır.
(Tanıtım Bülteninden)